IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla задмина и BMW по пазарна стойност

Компанията на Илон Мъск вече е на четвърто място сред автомобилните производители

Tesla задмина и BMW по пазарна стойност

Компанията Tesla Motors задмина BMW по пазарна стойност, след като при затварянето на борсите в петък нейните акции се покачиха с 1,6%. Така производителят на електромобили вече струва 61,6 млрд. долара, с 280 млн. повече от BMW, съобщава Automotive News.

Tesla задмина BMW по пазарна стойност

По този начин Tesla вече е четъртият най-скъп автомобилен производител в света след Toyota, Daimler и Volkswagen. Съответно компанията на Илон Мъск е на първо място сред американските производители.

Очакванията са акциите на Tesla да продължат да растат, тъй като през юли стартира серийното производство на най-достъпния автомобил на марката – Model 3. Той ще може да изминава с едно зареждане между 340 и 480 км, като ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 6 секунди.

Началната цена на Model 3 ще бъде около 35 000 долара. През 2019 г. на пазара ще излезе и компактен кросоувър – Model Y, който ще използва напълно нова платформа и ще бъде малко по-скъп. През същата година Tesla ще предложи и електрически камион.

Снимка: Autoblog
 

Тагове: tesla motors
0 от 500
  • #10
    8 rate up comment 6 rate down comment
    реалист ( преди 6 години )
    Я смятай колко години трябва да бачкаш само за колата при заплата от 2000 лева. И после кво ще провисиш един разклонител от 7-ят етаж на панелката в Младост да я зареждаш ли!? Смях!
  • #9
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И защо някой хора си мислят, че Тесла е пирамида?Знаят ли изобщо какво означава това? Как може нещо да е пирамида, като отиваш и си го купуваш. Никой не те зарибява с някакви празни и голи обещания.Ами то по същата логика можем да кажем за всички автомобилостроители, че са пирамида. И те произвеждат коли и ги продават. Хайде стига глупости и се дръжте малко по-сериозно!
  • #8
    5 rate up comment 5 rate down comment
    do: реалист ( преди 6 години )
    Значи хората си вземат разни скъпи бегачки, разни премиум немски таралясници за по 40-50 и повече хил. евро, а електричката ще им се види скъпа. Я погледни, че заведенията са пълни с народ, масово хората ходят на почивки в гърция и други дестинации и се оплакваш, че една Тесла за $35 000 ще ги събори. В провинцията и малките населени места съм съгласен, че хората са много зле и си броят стотинките, но това значи ли, че другите не могат и не бива да си купят някаква нова кола на нормална цена?
  • #7
    7 rate up comment 4 rate down comment
    do: реалист ( преди 6 години )
    Нали се сещаш, че това е средна заплата и има хора, които работят за доста повече пари. Вярно е, че не са много, но със заплата около 2000 лв защо да не си е купиш? Аз примерно ако е на подобна цена ще си взема една тесла и ще си продам старата кола, която е на 3 г. Остава още една кола на жената. С 2 коли ще сме и нито сме богаташи, нито нищо. Живеем нормално, като много други хора. И как така реши, че едва ли не само богаташи могат да е купят? Я се огледай да видиш колко по-скъпи коли има!
  • #6
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тесла е пирамида и много скоро това ще стане ясно...
  • #5
    11 rate up comment 8 rate down comment
    реалист ( преди 6 години )
    електрокар говориш за държавата със средна работна заплата от 800 лева ли!? Моля те не ставай смешен, Тесла в България е само играчка за богаташи, които имат още 3-4 автомобила в гаража си. Освен това
  • #4
    10 rate up comment 6 rate down comment
    електрокар ( преди 6 години )
    Или с по-малката батерия с едно зареждане от София до Бургас или Варна. Спираш по пътя пиеш едно кафе, освежаваш се и зареждаш батерията и заминаваш. Вече има доста добра мрежа от зарядни станции. До Варна или Бургас поне на 2 места можеш да заредиш. Вече оправдания, че нямало къде да се зарежда няма. Цените на Тесла са доста приятни и е по-добре малко повече да дадеш, отколкото да инвестираш в нафтова печка.Има и хибриди, които са на още по-приятна цена.За всеки има по нещо...
  • #3
    14 rate up comment 6 rate down comment
    електрокар ( преди 6 години )
    Не съм им фен на краварите, но не може да им се отрече, че имат страхотен бизнес нюх за нови неща и налагането им на пазара. Много са силни в това и много фирми го доказват. Нагризаната ябълка например е като Тесла. Това са продукти наложени с много агресивна реклама и са успешни.АйШит няма да си взема никога, но виж Тесла бих взел с удоволствие. Особено тази за $35 000 е много добро предложение.Ако в Европа е около тази цена ще е супер.СофияБургас примерно с един заряд на батерията. СУПЕР!
  • #2
    14 rate up comment 11 rate down comment
    ДЕ ( преди 6 години )
    И тази пирамида ще рухне и то скоро.Американците могат да произвеждат само долари останалите неща не им се удават.
  • #1
    15 rate up comment 7 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    Тесла расте, но все още работи на загуба...ако през следващите 2-3 години не мине на печалба ще се срине отведнъж...големите наблюдават и затова не бързат с електричките...