IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla задмина и BMW по пазарна стойност

Компанията на Илон Мъск вече е на четвърто място сред автомобилните производители

Tesla задмина и BMW по пазарна стойност

Компанията Tesla Motors задмина BMW по пазарна стойност, след като при затварянето на борсите в петък нейните акции се покачиха с 1,6%. Така производителят на електромобили вече струва 61,6 млрд. долара, с 280 млн. повече от BMW, съобщава Automotive News.

Tesla задмина BMW по пазарна стойност

По този начин Tesla вече е четъртият най-скъп автомобилен производител в света след Toyota, Daimler и Volkswagen. Съответно компанията на Илон Мъск е на първо място сред американските производители.

Очакванията са акциите на Tesla да продължат да растат, тъй като през юли стартира серийното производство на най-достъпния автомобил на марката – Model 3. Той ще може да изминава с едно зареждане между 340 и 480 км, като ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 6 секунди.

Началната цена на Model 3 ще бъде около 35 000 долара. През 2019 г. на пазара ще излезе и компактен кросоувър – Model Y, който ще използва напълно нова платформа и ще бъде малко по-скъп. През същата година Tesla ще предложи и електрически камион.

Снимка: Autoblog
 

Тагове: tesla motors
0 от 500
  • #30
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не съм казал че стажа е в магазин. Но си е стаж за 2800
  • #29
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не добър, а ОТЛИЧЕН немски. Има огромна разлика.Малка подробност:Етап на надграждане: Обучения във всички отдели от Регионално дружество със задълбочаване в Продажби, съвместна работа по проекти на Финанси и Счетоводство и други направления в Централа;т.е. сещай се какво значи това. Искат и стаж и още и още.Това е висша административна длъжност в управлението на ЛИДЛ. Кажи ми в кой магазин от веригата вземат заплати за които ти споменаваш?Няма такъв да ти кажа аз!!!
  • #28
    0 rate up comment 1 rate down comment
    същия ( преди 6 години )
    Сайта го реже но в karieri.bg в обяви за работа счетоводство го има - 2800 бруто.
  • #27
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    http://***.karieri.bg/viewadv/rabota/39884_stajant_finansi_i_schetovodstvo_mj/Всеки може да отвори линка и да чете. 2800 бруто за стажант счетоводител с добър немски. Аре у лево
  • #26
    3 rate up comment 0 rate down comment
    ЛИДЛ ( преди 6 години )
    Ама вЕрно ли:Лидл дават на стажанти по 2000+ чисто.За БГ ли говориш или за германия и то 2000 не в евро, а лева?В БГ ЛИДЛ НЯМА стажанти, които вземат толкова!Служителите там изкарали кyрс и назначени с постоянен договор започват от 1050 лв. заплата БРУТО! БРУТО, а не чисто. Около 2000 лв. вземат мениджърите на магазините и то БРУТО, а не НЕТО!!!Така, че когато лъжеш друг път всеми малко поразпитай как са нещата. А в София 2000 лв е една много добра заплата получавана от не много хора.
  • #25
    0 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 6 години )
    вижте това интервю в дневник...доста отрезвяващо е и е дадено от капацитет в областта!
  • #24
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Енергийната система ( преди 6 години )
    Elon musk е решил и проблема с енергийната система, още преди да сте го помислили. Новото поколение зарядни станции supercharger трета серия, не е свързан с електропреносната система в по-голямата част от времето. Използва батерии, който се зареждат от фотоволтаици. В началото на годината спря безплатното зареждане за нови клиенти, закупили автомобилите си след януари месец, но от този месец отново върна безплатното зареждане. 8 години гаранция на батерията без ограничения в изминатите километри
  • #23
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Защо ( преди 6 години )
    А защо останалите автомобилни производители не произвеждат електромобили поне толкова добри колкото Тесла, а само Обещават че ще ги правят след 5 години, ама с по-лоши характеристики отколкото миналогодишната Тесла? Нали вече са си изградили фабрики и имат Всички налични кадри, оборудване дори и финансов ресурс? Защо оставиха някой да почне от нулата и да ги бие в собствената им игра? Защо нямат поне 10000 клиенти които да си платят капаро и да чакат две години за техния автомобил?
  • #22
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Ко речи ( преди 6 години )
    Какви пирамиди сънувате бе пичове?Тесла има най-големия завод за батерии, който бълва производство, което догодина ще бъде по-голямо от цялото останало производство на планетата.Има поръчки за 500 хиляди автомобила, още следващия месец започва производството им, което ще рече че фабриката вече е на финален етап. Миналата година произведоха само 80 хиляди автомобила. Кой от останалите автомобилни производители е увеличил някога производството си с 700% и е бил на печалба за годината?
  • #21
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тази цена от 35 хилади долара е без мито и без ДДС, сложете 10% мито и още 20% ДДС и цената ще стане съвсем различна.