IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственици избраха най-качествените автомобили

Победител в класацията на AutoPacific е Genesis G90

Собственици избраха най-качествените автомобили

Популярната северноамериканска агенция AutoPacific обяви победителите в конкурса „Vehicle Satisfaction Awards”, който се провежда за 21-а поредна година. В него собствениците определят сами най-качествените автомобили на пазара в САЩ.

Собственици избраха най-качествените автомобили

През тази година са допитани общо 54 000 души, които е трябвало да оценят колите по 54 параметра. Според организаторите на конкурса, това дава ясна представа за безопасността и качествата на автомобилите, продавани на американски пазар от гледна точка на техните потребители.

Съгласно събраните данни, най-висока оценка получава премиум-седанът Genesis G90 (на първата снимка). Моделът от луксозния бранд на Hyundai печели наградата в основната категория „Most Satisfying Vehicle Overall”. Призът за най-качествен премиум-производител е за американската марка Lincoln, а в масовия сегмент печели друг местен бранд - GMC.

Собственици избраха най-качествените автомобили

Победители в отделните сегменти са Genesis G90, Volvo S60/V60, Nissan Maxima, KIA Cadenza, KIA Optima, MINI Clubman, Honda Civic, Nissan Versa, Porsche 911 и Dodge Challenger, които получават най-много точки от участниците в гласуването.

Що се касае до любимите на американците сегменти на пълноразмерни автомобили, при пикапите печелят Nissan Titan, Ford F-Series Super Duty и Honda Ridgeline. При всъдеходите най-високи оценки за качество получават Lincoln Navigator и GMC Yukon XL.

Собственици избраха най-качествените автомобили

В класа на кросоувърите лидерските позиции са за Jeep Grand Cherokee, Porsche Cayenne, Lexus RX, Ford Flex, Nissan Murano, Nissan Rogue и KIA Sportage. Най-качественият миниван е Chrysler Pacifica.

Снимки: Hyundai, Lincoln, GMC

Тагове: autopacific genesis g90
0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А и не вярвам американци да манипулират данните, така че да печелят корейски и японски автомобили. Това само немците го правят с манипулациите. Те си го броят, като начин за реклама, защото никой не ги пипа в ЕС.
  • #13
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ХАхахА да точно Джиип дето счупи рекордите за ръст на продажби последните 2 години. Има платено оплакване от някъв никому известен смотлио от автомата, който е ЗФ, че бил глупав и т.н.Другото на черокито е безпроблемно, както и качеството на материалите в интериора. Немските кочини са на последно място и в класациите за проблеми и цена на ремонтите, които генерират. Нищо ново под слънцето, просто САЩ е най-конглокентния пазар с най-претенциозни клиенти в отношение цена-качество.
  • #12
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    тия класации са мног смешни и екстремно грешниинтервютата се правят от кол центроведобър дендали сте си купували скоро колакаква марка е доволни ли сте от неяи това есмях в залата
  • #11
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако тръгнем да ги слушаме тия, трябва всичките да закусваме, обядваме и вечеряме в Макдоналдс, понеже според тях 100% и най - качествената храна се прави там.
  • #10
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Има нещо вярно в статията. Вярно е, че Корейските автомобили са по - качествени от японските.
  • #9
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Въобще не става дума за немско/японско/незнамкакво си. Няма как Jeep Grand Cherokee, който е еталон за безумно ниско качество, който е отнесъл един куп сервизни акции, безброй оплаквания от клиенти и антинагради за "lemon car", да се намира в челото на класация за качество.
  • #8
    13 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    Всяка "класация" на база анкета на собственици е много изкривена.
  • #7
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Разликата с германия и гоуфу е тази, че на едното място плащат с евро, а на другото с долари. Точно тази с тази световно неизвестна медия е много грозно подплатена с гущерчета. Точно колите с едно от най-лошите качества ги определят за най-добри. Смяяяях.А как е проведено допитването? Питали са представителите на съответните марки нали хахаха
  • #6
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това да не са ви класации по немски, та да са манипулирани? Тука го няма Гюнтер администраторчето, който да сложи едни 50 000 гласа за гоуфу, че да спечели и тая класация.Ай марш в мазето. Коментира пак автомобили, които и на снимка не е виждал.
  • #5
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тази "класация" мирише много сериозно на спонсорирана, както комедията е на хранилка и пуща и трие каквото е удобно/неудобно.Абе щом Линкълн, ГМ и Додж са ги определили, като най-качествени ми е ясно. А Генезисът не е лош автомобил, но чак пък най-качествен да е няма как да е! Никоя друга класация за качество в света не го определят, като такъв. Най-вече пък тези, които се занимават с технически прегледи и правят реални тестове,а не питат потребителите по телефона.