IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota си остава най-скъпата автомобилна марка

Mercedes-Benz и Tesla печелят позиции в класацията

Toyota си остава най-скъпата автомобилна марка

Японският производител Toyota си остава най-скъпата автомобилна марка в света. Това показва изследването на английската компания Millward Brown и на рекламната агенция WPP, което включва над 100 бранда от различни браншове.

Toyota си остава най-скъпата автомобилна марка

Компанията запазва позицията си от 2016 г. сред автомобилните марки, но пада с 2 места в общото класиране, където вече е на 30-а позиция. С 3% от намаляла и пазарната стойност на Toyota, което според експертите тя вече е 28,6 млрд. долара.

На второ място сред автомобилните брандове е BMW, чиято стойност се оценява на 24,5 мрд. (-2% в сравнение с 2016 г.). В общата класация баварците са се смъкнали от 33-а на 35-а позиция. След тях е Mercedes-Benz (23,3 млрд., +1%), като марката се катери нагоре и от 44-о място е на 40-о сред всички компании.

Четвъртата позиция при автомобилите е за Ford, който е на 88-о място в общата класация. Брандът е оценен на 13 млрд. долара. Следва Honda – 12,1 млрд. и 91-о място общо. В първата стотица е и Nissan, който е оценен на 11,3 млрд. долара, като при японците спадът е с 1%.

Извън Топ 100 остават Audi – 9,4 млрд., Tesla – 5,9 млрд., Land Rover – 5,5 млрд.и Porsche – 5,1 млрд. Трябва обаче да се отбележи, че Tesla се е придвижила с цели 32 места напред в сравнение с миналата година.

Най-скъпите марки в света отново са свързани с компютри и високи технологии. На първа позиция е Google – 245,5 млрд., следвана от Apple – 234,6 млрд. и Microsoft – 143,2 млрд..

Снимка: Toyota
 

Тагове: toyota millward brown
0 от 500
  • #6
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    фаджия, ти глей Дачия да не ви купят вас, по подобие на други оризарски марки като Митсубиши, Нисан ... следващите да не сте вие.
  • #5
    17 rate up comment 23 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    Ако за момент се съглася с вас (въпреки, че ако от Тойота бяха пичове, нямаше да ми обясняват как 2 седмици след изтичане на гаранцията трябва да си платя диодният блок) и приемем Тойота за най-здравата кола, то мога да ви гарантирам, че това е най-скучната кола за каране.Аз ако не шофирам автомобил с емоция, че то по-добре с такси, автобус...Не, мерси!Ще си карам немското, колкото и да ми го плюете!Там кефа е невероятен!
  • #4
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Най-качествените коли.П.П Днес сте пропуснали "новина" за Тисла.
  • #3
    41 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тойота някога няма да купи ВАГ, защото японците не се занимават с Б0Kлyчави фирми.Немците учат в техническите си университети за качеството и контрола на Тойота от поне 50 г., но все още нищо не са научили.Немците са просто неспасяем случай.Освен с лъжи и измами няма как по друг начин да пробият.
  • #2
    11 rate up comment 36 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ти на каква дрога си бе ?бо големи отпадъци от койота НЯМА !тръгнал да дава оценка за германците, на които фордовете и опелите дори са повече автомобили от японските легени !
  • #1
    30 rate up comment 15 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 6 години )
    Тойота трябва да купи ВАГ и да ги научи как се правят автомобили. Стига ментета и измамнически софтуер.