IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota си остава най-скъпата автомобилна марка

Mercedes-Benz и Tesla печелят позиции в класацията

Toyota си остава най-скъпата автомобилна марка

Японският производител Toyota си остава най-скъпата автомобилна марка в света. Това показва изследването на английската компания Millward Brown и на рекламната агенция WPP, което включва над 100 бранда от различни браншове.

Toyota си остава най-скъпата автомобилна марка

Компанията запазва позицията си от 2016 г. сред автомобилните марки, но пада с 2 места в общото класиране, където вече е на 30-а позиция. С 3% от намаляла и пазарната стойност на Toyota, което според експертите тя вече е 28,6 млрд. долара.

На второ място сред автомобилните брандове е BMW, чиято стойност се оценява на 24,5 мрд. (-2% в сравнение с 2016 г.). В общата класация баварците са се смъкнали от 33-а на 35-а позиция. След тях е Mercedes-Benz (23,3 млрд., +1%), като марката се катери нагоре и от 44-о място е на 40-о сред всички компании.

Четвъртата позиция при автомобилите е за Ford, който е на 88-о място в общата класация. Брандът е оценен на 13 млрд. долара. Следва Honda – 12,1 млрд. и 91-о място общо. В първата стотица е и Nissan, който е оценен на 11,3 млрд. долара, като при японците спадът е с 1%.

Извън Топ 100 остават Audi – 9,4 млрд., Tesla – 5,9 млрд., Land Rover – 5,5 млрд.и Porsche – 5,1 млрд. Трябва обаче да се отбележи, че Tesla се е придвижила с цели 32 места напред в сравнение с миналата година.

Най-скъпите марки в света отново са свързани с компютри и високи технологии. На първа позиция е Google – 245,5 млрд., следвана от Apple – 234,6 млрд. и Microsoft – 143,2 млрд..

Снимка: Toyota
 

Тагове: toyota millward brown
0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    охо бохо ( преди 6 години )
    Нали ,а ти си заченат от бащата на дошето.. ..хахаха гените ти се разпознават отдалеко.Същите клинични прояви на вродената ти лудост.
  • #15
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ваги ще казваш на анaлнoто отверстие на баща си , където си заченат
  • #14
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    колко са надеждни тойота е ОГРОМНА лъжа която се лансира от един загубен и *** дошовак !те и каруците са много надеждни щото са просто устроени и няма какво да им се разваликойто иска каруца си купува кола от жълтури.който иска автомобил избира НЕМСКОТО !това е истината в автомобилния свят - друго е бълнуване на болен мозък !
  • #13
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И къде е новината тук?За поредна година Тойота е най-скъпата автомобилна марка. Това отдавна не е никаква новина, както не е новина, че Тойотите са най-надеждните автомобили в света и нивото на задоволство от клиентите е най-високо.
  • #12
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Немското"богато"фенче пак почна за пари да приказва, а Гоуфа му нав внос стои пред панелката и чака собственика си да събере пари, за да и направи поредния ремонт.Същеят мозъчен инвалид и за мозъците на другите говори, а не вижда, че този негов орган е на ниво развитие, като на липсващото звено в еволюцията между човека и ***.ВАГи, това си ти това липсващо звено и си доста интересен случай за науката.Всъщност повечето дойчовци сте интелектуално осакатени ***. Факт!
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То затова има толкова различни марки. Защото има много клиенти с различни предпочитания!
  • #10
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    дошеаз знам какъв е кефа при немското, знаят го и всички с повече пари и най вече мозък!!!но ти никога няма да го разбереш, защото си беден и злобен хейтър !
  • #9
    6 rate up comment 12 rate down comment
    завиждате ли ( преди 6 години )
    БВП на Германия за 2016г. е 2.986.422.000.000 иючислено в долари.Това е официална статистика.Доста повече от Англия,почти двойно на Франция,около 5 пъти повече от Русия,Около 10 пъти повече от Турция.Няма значение какво мислите и пишете против Германия те си работят и продават защото света търси качество.
  • #8
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кефа при немското е да се получи поредната повреда и да отидете в сервиза, за да видите останалите б***лъци, като вас, които са фенове на немските трошляци. Кеф било да караш немско. Ами кеф си е наистина, защото рядко се случва да излезе от сервиза. Как няма да е кеф толкова рядко да си карате колата? Кеф е да е видите ремонтирана, макар и за кратко до следващото ремонтче. Ама немските фенчета сте над тези неща. Вие сте богати к0пИлета и хич не ви пука, че колата ви престоява в сервиза. Нали?
  • #7
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не знам, така се пише в последния месец. Германците са я закъсали сериозно.