IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблем за Mazda - произвежда повече, но продава по-малко

Японският производител обяви резултатите си за първата 1/4 от годината

Проблем за Mazda - произвежда повече, но продава по-малко

В доста любопитна ситуация изпадана Mazda Motor Corporation, след като станаха известни резултатите за производството и продажбите на нови автомобили през първите 4 месеца на 2017.

Проблем за Mazda - произвежда повече, но продава по-малко

Само през април компанията е произвела 121 207 автомобила в цял свят, а резултатът за четиримесечието е 514 810 машини. Това е съответно с 1,4 и 1,1% повече от същия период на миналата година.

Проблем за Mazda - произвежда повече, но продава по-малко

Интересното е, че производството на Mazda през април в Япония е намалено с 6% до 74 296 бройки, а това в чужбина се е увеличило с 15,8% - до 46 911. В японските заводи на марката се произвежат най-вече моделите CX-5, Mazda3 и CX-3, а зад граница - Mazda3, Mazda6 и CX-4.

Проблем за Mazda - произвежда повече, но продава по-малко

През април на вътрешния пазар компанията е продала 8975 нови автомобила, което е с 4,9% по-малко от резултата за същия месец на 2016 г. Що се касае до чужбина, и там продажбите падат - 57 554, което е с 4,2% по-малко. Това се случва на всички основни пазари на марката - Северна Америка, Европа и Океания.

Проблем за Mazda - произвежда повече, но продава по-малко

Най-популярните модели на Mazda в Япония си остават CX-5, Mazda2 и Mazda3, а зад граница - CX-5, Mazda3 и CX-3.

Снимки: Mazda

Тагове: mazda
0 от 500
  • #16
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ще обобщя 5-те последни коментара в един за по-лесно четене - слагайте си вакси по автомивките повечко да не тръгне кафявата фея. Иначе класации-мласации, тестове, Хирошима, чистокръвни японци всичко е прекрасно:)
  • #15
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То при тия цени остава и да са чупливи! Коя беше Маздата дето не гние, последната? Май последната беше 323 предпоследния модел... 90те. А всъщност вие помните ли го... виждате ли го? Все пак при над 2.5 милиона автомобили от тези години по нашит пътища някак все ще я мернете, или са толкова качествени че на 15 година гние заден мост и после припляква мотор.Толкова качествено и по японски, че я има останали 20 бройки я не...само защото нещо ви го предлагат скъпо се заблуждавате че е качествено.
  • #14
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кое е по-скъпо на поддръжката на Маздите да те питам Николчо? Искам да чуя конкретно нещо, за да го сравня с това, което ми пише на фактурата от последното обслужване. Кажи и спрямо коя марка е по-скъпо! Имам още 2 коли от други марки и на Маздата поддръжката ми е най-евтина. Странна работа не мислиш ли? Все пак чакам нещо конкретно, за да знам дали да ти сканирам фактурите, за да се убедиш в това което говоря!
  • #13
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Никола ( преди 6 години )
    Мдаа, КИА и Хюндай се оляха яко с цените, поне у нас е така , 7-те год. гаранция са повече дърво отколкото преимущество . Иначе Мазда е с доста скъпа поддръжка освен високата начална цена за скромни показатели и оборудване , затова е нормално да не ги купуват , ако ще и на Луната да са правени .Мазда СХ3 всъщност е върху платформата на Мазда 2 , а цената е до небесата !
  • #12
    32 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Маздите се произвеждат Хирошима Япония и се внасят от там. Нямат производство в Европа и поради тази причина са по-скъпи. За това благодарете на европеската администрация и на немското лоби, което не допуща други автомобили да влизат без мита в ЕС, за да могат да си пласират б0клучавата продукция. Въпреки малко по-високите цени, повярвайте ми струва си. Това са коли правени в ЯПОНИЯ от ЯПОНЦИ. Не са правени от сулю и пулю. Качеството им е безупречно. 100% японско качество. Перфектни машини!
  • #11
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Wow ( преди 6 години )
    Те вече го ядат, я погледни ценова листа на последните модели на KIA и ми кажи за какъв *** да си купя тоя леген, колкото и добре да изглежда като дизайн като конглокенцията му е по-евтина вече, говоря за посленото комби дето се върти по ТВ.
  • #10
    11 rate up comment 1 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    решението е просто...щом като не можеш да продадеш това което си произвел намаляваш производството и инвестираш в по-широка и по-качествена сервизна мрежа...
  • #9
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А иначе, говорейки за официалните сервизи - решил съм при следващия преглед и смяна на масло да ида в сервиз, където ще мога да си виждам колата и какво й сипват - не ми дреме за гаранцията... и без това мнго рядко се налага да опирам до нея :-)
  • #8
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе к'во обновяват? Виж за MX-5 какво е инфото - очаквайте го ?!? Тя колата се продава вече втора моделна година, те - очаквайте повече инфо... Освен това са плеснали някакви награди от Япония от 2015, а са пропуснали, че е Световен автомобил за 2016-та. Вярно, че има и по-зле, ама малко да се стегнат!
  • #7
    7 rate up comment 21 rate down comment
    Wow ( преди 6 години )
    Гниещи оризови легени, кой ги купува?