IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW саркастично поздрави Mercedes-AMG за юбилея

Баварците не пропуснаха да си върнат за обидата от 2016 г.

BMW саркастично поздрави Mercedes-AMG за юбилея

През 2016 г. Mercedes-Benz откровено се заяде със своя основен конкурент BMW, който празнуваше своя вековен юбилей. Тогава производителят от Щутгарт поздрави съперника си с посланието: „Благодарим ви за 100-годишната конкуренция. Предишните 30 години бяха скучни”, явно намеквайки за по-дългата си история.

BMW саркастично поздрави Mercedes-AMG за юбилея

Сега дойде ред на баварците да си го върнат, като използваха 50-годишния юбилей на спортното подразделение на Mercedes-Benz – компанията AMG. През уикенда на пистата „Нюрбургринг” от BMW поставиха огромен транспарант с надпис: „You ordered cake, we made donuts”.

Това се превежда като „Вие поръчахте торта, а ние правим понички”. Общо взето, напълно невинно послание, в което обаче се крие игра на думи. В английския език думата „donuts” се използва за следите, които автомобилите оставят по асфалта по време на въртене на място.

BMW саркастично поздрави Mercedes-AMG за юбилея

Очевидно баварците с този надпис намекват за по-спортния характер на своите автомобили, поне това бе разпознато като послание от феновете на марката и от експертите. Отбелязва се обаче, че именно конкурентцията между BMW M и Mercedes-AMG е причината за появята на все повече впечатляващи спортни модели на двата производителя на луксозни коли.

Снимки: BMW
 

Тагове: bmw m mercedes-amg
0 от 500
  • #1
    18 rate up comment 31 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Каквото и да си говорим Мерцедес е номер едно! И това ще е за супервечни времена! Всичко друго може да се доближи донякъде до тях, но винаги ще са назад! Заместители!