IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW саркастично поздрави Mercedes-AMG за юбилея

Баварците не пропуснаха да си върнат за обидата от 2016 г.

BMW саркастично поздрави Mercedes-AMG за юбилея

През 2016 г. Mercedes-Benz откровено се заяде със своя основен конкурент BMW, който празнуваше своя вековен юбилей. Тогава производителят от Щутгарт поздрави съперника си с посланието: „Благодарим ви за 100-годишната конкуренция. Предишните 30 години бяха скучни”, явно намеквайки за по-дългата си история.

BMW саркастично поздрави Mercedes-AMG за юбилея

Сега дойде ред на баварците да си го върнат, като използваха 50-годишния юбилей на спортното подразделение на Mercedes-Benz – компанията AMG. През уикенда на пистата „Нюрбургринг” от BMW поставиха огромен транспарант с надпис: „You ordered cake, we made donuts”.

Това се превежда като „Вие поръчахте торта, а ние правим понички”. Общо взето, напълно невинно послание, в което обаче се крие игра на думи. В английския език думата „donuts” се използва за следите, които автомобилите оставят по асфалта по време на въртене на място.

BMW саркастично поздрави Mercedes-AMG за юбилея

Очевидно баварците с този надпис намекват за по-спортния характер на своите автомобили, поне това бе разпознато като послание от феновете на марката и от експертите. Отбелязва се обаче, че именно конкурентцията между BMW M и Mercedes-AMG е причината за появята на все повече впечатляващи спортни модели на двата производителя на луксозни коли.

Снимки: BMW
 

Тагове: bmw m mercedes-amg
0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 6 години )
    Мерц имат SLR, SLS, AMG GT... На този фон през последните 10-15 години от бима-та са изкарали само i8... за АМГ и М вси4ки знаем, 4е са един дол дренки!
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    snaky ( преди 6 години )
    И в допълнение, като казвам обикновените коли, имам предвид тези, които ги продават в големи серии. Мерцедес винаги имат в каталога 1-2 специални суоперспортни модела, които продават в малки тиражи и струват 3-4 пъти повече пари. Там БМВ ги няма никви, което не значи, че не могат да направят. Въпрос на приоритети.
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    snaky ( преди 6 години )
    И що да не? Представи си, че ми хареса конкретния модел и по-точно конкретната кола. Не може ли да си я купя? Ако имам възможност и харесам някое Ферари, което се продава, според теб няма да си го купя щото не е БМВ или Мерцедес? Стига с тая сектанска логика. Къде виждаш да съм писал срещу някоя марка.Ти сам го казваш "по спортния бранд за мен особено за ежедневието". Да точно така е, само че се отнася за обикновените коли. На пистата резултатите са малко по-различни.
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Всъщност ( преди 6 години )
    Бенветата сами се подиграват със себе си! Т.е. вие поръчахте бързо стартираща спортна кола (торта), ама ние ви пробутваме задни бенвета дето хабят гуми с "рисунки" по пистите - поничка.И все пак AMG поведе хорото - новите модели са с 4matic +, съответно новите М-ки с X drive sport.От това печели клиента!
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Wow ( преди 6 години )
    Защо караш конглокенцията тогава? И защо всички дето пишете против определена марка накрая заключвате ама карам точно тази марка, нещо сте много съмнителни, не че нещо ;) Как така става. Безспорно БМВ е по спортния бранд за мен особено за ежедневието, всичко там е направено с тази цел, и затова може би има повече загинали с тази марка, и аз съм карал БМВ и мога да кажа, че това е най-спортния модел и марка, който съм имал и карал говоря между 4 конглокентни. Така, че безспорно БМВ там са номер 1!
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    snaky ( преди 6 години )
    Ти си този, които не познава историята. Точно в моторните спортове Мерцедес имат в пъти повече успехи (дори и днес, справка: Ф1) и богата история. Замислял ли си се, защо фирмата която ги произвежда се казва Даймлер, а продават колите си под марката Мерцедес. Ако си отговориш на този въпрос, ще разбереш всъщност колко си невеж.Не ме разбирай погрешно, карам БМВ, но на бялото черно не мога да кажа.
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    235345 ( преди 6 години )
    дачия е номер 1 , вижте и цената и тогава фенствайте :)
  • #4
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз знам човек, който кара Хонда, без обаче изобщо да им е фен. Фернандо Алонсо се казва.
  • #3
    15 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Каквото и да правят нямат спортната история на МБ.
  • #2
    29 rate up comment 5 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    Никога повече няма да има производител номер 1 по ред причини. Мен трудно ще ме сложиш в японска кола, освен в Lexus LS, докато феновете на Хонда са по-големи сектанти от на БМВ. Реално всеки избира нещо според собствените си виждания, желания и характер. Няма как да имаш производител номер 1! Да не говорим, че в днешно време много от частите за автомобилите се правят по цял свят и даже автомобили за 150 000+ лева дават дефекти. Вече ще караме скъпа ширпотреба, това е истината за жалост!