IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen е заплашен с 19,73 млрд. евро глоба във Франция

Местната комисия за защита на потребителите се обърна към прокуратурата

Volkswagen е заплашен с 19,73 млрд. евро глоба във Франция

Сериозни проблеми за Volkswagen Group се очертават и във Франция, след като местния регулатор за защита на потребителите - DGCCRF, обяви, че концернът е спечелил 22,78 млрд. евро от продажбите на дизелови автомобили с нелегален софтуер в страната, съобщава Le Mond.

Volkswagen е заплашен с 19,73 млрд. евро глоба във Франция

Информацията вече е изпратена на френската прокуратура, като в нея се казва, че Volkswagen е спестил 1,52 млрд. евро, благодарение на програмата, която лъже за данните на вредните емисии. Тази сума германският концерн е трябвало да инвестира в двигатели и обслужващия ги хард и софтуер, за да може да отговарят на екологичните изисквания.

Volkswagen вече бе глобен в САЩ, където избухна скандалът. Само за покриване на щетите от "Дизелгейт" зад окена концернът ще трябва да извади минимум 25 млрд. долара, като тази сума със сигурност ще се увеличи след заведените голям брой дела от клиенти на германския производител.

Данните на DGCCRF предстои да бъдат използвани от прокуратурата за образуване на дело във Франция. Според организацията, защитаваща правата на потребителите в страната, концернът ще трябва да плати глоба в размер на 10% от годишния си приход, което означава 19,73 млрд. евро.

Снимка: Autonews
 

Тагове: volkswagen group
0 от 500