IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тръмп обяви война на германските коли

Президентът на САЩ обеща да намали продажбите им зад океана

Тръмп обяви война на германските коли

Президентът на САЩ Доналд Тръмп рязко разкритикува увеличаването на търговския отборот на Германия и обеща да намали продажбите на немски автомобили в страната си. Това е станало по време на срещата на НАТО в Брюксел, съобщава изданието Der Spiegel.

Тръмп обяви война на германските коли

„Немските коли са лоши, много лоши, но вижте, че те (б.а. - германските производители) продават милиони машини в САЩ. На това нещо трябва да се сложи край и ние ще го направим”, категоричен бе Тръмп.

Американският държавен глава не за първи път прави подобни изказвания. В интервю за Bild той бе категоричен, че ще въведе мито от 35% на всеки немски автомобил, внасян от Германия в САЩ. Тръмп бе особено критичен по адрес на BMW, заради намерението на концерна да построи завод в Мексико.

На свой ред председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер, както и председателят на Европейския съвет Доналд Туск, бяха категорични, че Тръмп няма право на подобни закани и те са нещо немислимо.

„Трябва ясно да се разбере, че САЩ не може да налага индивидуални правила на държава, член на ЕС. Всички промени в търговските отношения трябва да бъдат обсъдени с Европейската комисия, а не с отделните страни”, категоричен бе Юнкер.

Снимка: Интернет

0 от 500
  • #20
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И аз преди мислех като повечето от Вас, които сте написали коментари срещу американците!Това беше. докато не отидох ТАМ!Те, хората са с различно мислене, друг манталитет! Добър или не толкова - аз не мога да кажа - Вие сте експертите! Сега работя на хонорар в една от големите немски автокомпании точно по проект специално за USA пазар! Смяате ли, Вие - експертите, че USA не е фактор за целият свят! Само едно ще Ви кажа: без Америка загива над 50% от европейската индустрия! Да не говорим за Азия
  • #19
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хората си защитават държавата и така трябва да бъде ! Ние сме уникални ! За трети път избираме тиква, при положение, че предните два пъти не е привлякла нищо и Бг е още извън паричните потоци на ЕС !
  • #18
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    Ако не беше Комунизма исках да напиша. Толкова се напрегнах от глупавото ти изказване, че си обърках мисълта.Залюхан човек!
  • #17
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    До Бохема - ако не беше демокрацията, сега щяхме да сме 3-тата най-развита държава в Европа след Германия и Франция. Поинтересувай се на какво ниво сме били през 40-те години, точно преди да дойде комунизма и ще разбереш! Но нещата просто се случват и в държавата се получава омагьосан кръг. Имаш пари, нямаш стока. Много ясно, че ще имаш пари, като нямаш стоки и избор. То е от логично по-логично!
  • #16
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    Прочетох и верни и неверни коментари, но най-смайващо е в коментара на Тръмп:"Немските автомобили биле много лоши".Е, тоя добре ли е, наистина? Сутрин дават ли му лекарствата или не?За мен този човек е напълно луд!БМВ и Мерцедес няма кой да ги бие, а той се изказва, горкият...
  • #15
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Перуката наясно ли е , че най-скапаната кола е Кадилак Ескалейд(иначе е много красива)? А че на Обама Кадилака буквално му падна колелото в Ирландия?
  • #14
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Ако не бяха Германия и Франция и силните Европейски държави, България щеше да произвежда всичките си зеленчуци и хранителни продукти"Нима?Щеше да е същото като в началото на 90-те. Празни магазини и останалите неща скъпи. Бедна държава сме, без никакви стратегически ресурси.В момента български домати по 4-6 лв/кг, останалите наши неща са също толкова скъпи. Добре е че са вносните за да натискат родните производители. Черешите са на цени, колкото кило свинско, като прасето е изяло...
  • #13
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ха ха Митьо Пищова, пардон, Доналд Тръмп имам предвид пак де изцепи не одготвен ха ха. Май руските му шефове не са му повторили достатъчно пъти Европа а не само Германия. И без това света смята повечето американци за умствено изостанало стадо ама с избора си на президент паднаха още по-ниско.
  • #12
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ЕС не е никакъв съюз, защото не се зачита мнението на отделните държави, а всичко се налага от брюкселските бюрократи. Дори и през комунизма не е имало подобно нещо. Всичко се е разпределяло между държавите. Едните ще произвеждат това, други онова и т.н. В момента нищо не се произвежда у нас, а само се внасят стоки от тези, които ни завладяха и ние ги купуваме на кредит от банките, които пак са техни.
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до Брандо ( преди 6 години )
    Фиеста за Европа се произвежда в Кьолн. Сети се какво ти казвам