IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тръмп обяви война на германските коли

Президентът на САЩ обеща да намали продажбите им зад океана

Тръмп обяви война на германските коли

Президентът на САЩ Доналд Тръмп рязко разкритикува увеличаването на търговския отборот на Германия и обеща да намали продажбите на немски автомобили в страната си. Това е станало по време на срещата на НАТО в Брюксел, съобщава изданието Der Spiegel.

Тръмп обяви война на германските коли

„Немските коли са лоши, много лоши, но вижте, че те (б.а. - германските производители) продават милиони машини в САЩ. На това нещо трябва да се сложи край и ние ще го направим”, категоричен бе Тръмп.

Американският държавен глава не за първи път прави подобни изказвания. В интервю за Bild той бе категоричен, че ще въведе мито от 35% на всеки немски автомобил, внасян от Германия в САЩ. Тръмп бе особено критичен по адрес на BMW, заради намерението на концерна да построи завод в Мексико.

На свой ред председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер, както и председателят на Европейския съвет Доналд Туск, бяха категорични, че Тръмп няма право на подобни закани и те са нещо немислимо.

„Трябва ясно да се разбере, че САЩ не може да налага индивидуални правила на държава, член на ЕС. Всички промени в търговските отношения трябва да бъдат обсъдени с Европейската комисия, а не с отделните страни”, категоричен бе Юнкер.

Снимка: Интернет

0 от 500
  • #30
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Между другото едната основна опорна точка на либерал-демократите ни е, че преди 44-та сме били много развита държава, което е абсолютна лъжа. Нямали сме НИКАКВА инфраструктура. Имало е само дребно занаятчийско производство и допотопно селско стопанство. Това е което сме имали. Били сме изключително зле. След 44-та започва подемът на сел.стопанство, индустрия, икономика, армия, здравеопазване и т.н. Въпреки негативите на комунистическият режим тогава сме имали наистина държава,а не като сега.
  • #29
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Тодор Живков ( преди 6 години )
    "Поинтересувай се на какво ниво сме били през 40-те години" ???При фашистко сме имали "невероятните" 17 километра асфалти то в Ексиноград(за царА).Първата редовна въздушна линия София-Бургас е открита от Георги Димитров на 29 юни 1947 година. А защо не е направено преди това? Нивото ни е било като в каменната ера и кал! Много кал.
  • #28
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    иска да им каже на германчетата че ако искат да продават на хамериканския пазар да си построят заводите там а не да правят внос от германия или трети държави. според мен съвсем адеквата политика и решение да бъде така. може да е луд и какъвто ще да е но наистина мисли за държавата си и народа. китайците какво правят? те без много приказки имат мито на колите внос 3-цифрено число. по този начин всички са принудени да произвеждат в китай.другата врътка е че фабриката трябва да е 51%китайсса собств
  • #27
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Със всяка изцепка на Тръмп долара пада с 5 стотинки, а това значи 210 лева по малко от заплатата ми която е в $ .Големия проблем на всички са Китайските стоки
  • #26
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    '... ти и на демокрацията, и на разнообразието от отрови'........и къде по точно видя ДЕМОКРАЦИЯ в България? Никога НЕ Е ИМАЛО... демокрация има в Швейцария със референдуми за всичко В БГ референдума не важи. Така че не говорете за демокрация Статията е за Европейските коли в Щатите.. при качеството на Американските е ясно защо европейските се продават толкова. В ЦЯЛ свят Немските премиуми са предпочитани и дипълнителен данък само ще бръкне в джоба на Американците
  • #25
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бях в 12 шата . Най масовите са японските коли и най престижни германските. Американските са между другото ,но не се ценят. Кой им е виновен на детроит ,че не си развиха индустрията и изостанаха Американските коли наистина не стават ... и това е пределно ясно на Американците
  • #24
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Тръндю ( преди 6 години )
    Ми като са лоши що ги купувате бе!? Или май са толкова "лоши" че с 35% мито може и да се изравнят с хамериканските пътни бангии по лошотия.
  • #23
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен 2 ( преди 6 години )
    Щатите - правителството им и особено водените от тях политики са най-голямото зло разединяващо народите по света. Не са миротворци каквито се изкарват. Те са започнали най-много войни. Жителите им не ги съдя, избират това което им се предлага, точно както всеки друг.
  • #22
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен 2 ( преди 6 години )
    Чакай малко бе експерт! А щатите без гъзолизците какво ще правят? Тяхната продукция от къде идва? От къде се снабдяват с ресурси? Сигурно имат резерви, но автономно без съюзниците им какво ще правят в бъдеще. Видиш ли отишъл там и му се отворили очите. Спрямо кого са различни? Спрямо чии манталитет? И аз съм обикалял малко.. във всяка държава манталитета на хората е различен, за съжаление сме далеч от Англия, Германия че и Румъния ако щеш (бил съм там само в Буглокещ).
  • #21
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добре ще обяви война на немскитв коли... и какво от това?Американците ще плащат повече и пак ще купуват мерц бмв и ауди... просто защото местните коли НЕ стават а японските са добри но се карат и от емигрантите. Някой да каже на русия перчем че проблема се нарича КИТАЙ