IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW официално представи купето 8-Series (ВИДЕО)

Безкомпромисна динамика и много лукс - така определят колата баварците

BMW официално представи купето 8-Series (ВИДЕО)

Концернът BMW Group използва тазгодишното издание на конкурса за дизайна - Concorso d’Eleganza Villa d’Este, за да разкрие на новия си модел - BMW Series 8 Concept.

BMW официално представи купето 8-Series (ВИДЕО)

Прототипът ще бъде в основана на сериен автомобил, който трябва да се появи на пазара през 2018 г. и е част от най-голямата моделна офанзива в историята на марката. С негова помощ баварците трябва да изпълнят целта, която сами са си подставили – завръщане на лидерската позиция в премиум-сегмента.

„При BMW цифрата „8“ винаги е маркирала върха на спортния дух и ексклузивността – коментира Халард Крюгер, председател на Борда на директорите на BMW AG. - Бъдещото BMW Series 8 Coupe ще докаже, че високодинамичното поведение на пътя и модерният лукс могат да вървят ръка за ръка. Това е следващият модел при разгръщането на нашите предложения в луксозния сегмент и ще постави нови стандарти при купетата. С него ще затвърдим лидерската ни позиция в луксозния сегмент.“

Автомобилът следва дизайнерски стил на последните модели на BMW, но в същото време показва и нови идея в това направление. Специално за него е създаден нов цвят - Barcelona Grey Liquid, който представлява комбинация от синьо и сиво, и се комбинира с ексклузивни 21-цолови джанти.

Комбинацията между динамика и лукс се вижда и в интериора, който все пак е фокусиран върху най-важното – шофирането. В салона са използвани скъпи кожи, както е елементи от карбон и алуминий. Особено впечатляват селекторът на трансмисията, както и iDrive-контролерът от стъкло Swarovski.

В основата на бъдещото BMW 8-Series е платформата на баварците - CLAR. Тя е използвана за последните генерации на 5-Series и 7-Series. Именно от тези два модела новото купе ще получи и силовите си агрегати. Те ще представляват обширна гама, поне това става ясно от патентованите от BMW търговски марки за модела - 825, 830, 835, 850, 845, 860, M8 и M850.


Снимки и видео: BMW

 

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Auto ( преди 6 години )
    bmw e60 съгласен съм, че дизайна на Ауди не е лош, но това, което дразни, че те се въртят около 15 годишен дизайн, с минимални козметични промени, предимно в размера и лед светлинките! Това, като го умножиш и по броя на моделите им А1, А2, А3 ит.н и се получава резултатът, който наблщдаваме сега, а именно, като погледнеш Ауди, трябва да му четеш етикета, да разбереш какво е, освен ако не си разбира се, отявлен фен на марката! Страхувам се, че ако БМВ гравитираха около е36 и е46, щяха да са същи
  • #4
    9 rate up comment 13 rate down comment
    bmw e60 ( преди 6 години )
    Чесно казано дизайна на ауди и VW последните години ми харесва повече от на BMW. Това че карам БМВ не ме прави сляп фен. Не случайно изгониха дизайнера на бмв преди няколко месеца. Незнам това дали ми харесва чесно казано но бмв са далеч от дизайните които имаха едно време с е36 и е46
  • #3
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Ауто ( преди 6 години )
    Сега разбирате ли, защо в Ауди се тресат от беиздейна дизайнерска безпомощност, като менкат само 2-3 основни линии и няколко свеодиотчета за последните 15 години, за да превят "новите" си модели! Мерц може би са малко по-добре от Ауди, но долу горе същата боза! Това БМВ е пример, как може да запазиш индетичността на колата и същевременно да направиш нещо абсолютно ново и напълно различаващо се от другите си модели! Това е нов модел!!!
  • #2
    19 rate up comment 11 rate down comment
    Nev ( преди 6 години )
    Красота, елегантност и агресия в едно!
  • #1
    16 rate up comment 12 rate down comment
    off_line ( преди 6 години )
    Думите са излишни!