IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW официално представи купето 8-Series (ВИДЕО)

Безкомпромисна динамика и много лукс - така определят колата баварците

BMW официално представи купето 8-Series (ВИДЕО)

Концернът BMW Group използва тазгодишното издание на конкурса за дизайна - Concorso d’Eleganza Villa d’Este, за да разкрие на новия си модел - BMW Series 8 Concept.

BMW официално представи купето 8-Series (ВИДЕО)

Прототипът ще бъде в основана на сериен автомобил, който трябва да се появи на пазара през 2018 г. и е част от най-голямата моделна офанзива в историята на марката. С негова помощ баварците трябва да изпълнят целта, която сами са си подставили – завръщане на лидерската позиция в премиум-сегмента.

„При BMW цифрата „8“ винаги е маркирала върха на спортния дух и ексклузивността – коментира Халард Крюгер, председател на Борда на директорите на BMW AG. - Бъдещото BMW Series 8 Coupe ще докаже, че високодинамичното поведение на пътя и модерният лукс могат да вървят ръка за ръка. Това е следващият модел при разгръщането на нашите предложения в луксозния сегмент и ще постави нови стандарти при купетата. С него ще затвърдим лидерската ни позиция в луксозния сегмент.“

Автомобилът следва дизайнерски стил на последните модели на BMW, но в същото време показва и нови идея в това направление. Специално за него е създаден нов цвят - Barcelona Grey Liquid, който представлява комбинация от синьо и сиво, и се комбинира с ексклузивни 21-цолови джанти.

Комбинацията между динамика и лукс се вижда и в интериора, който все пак е фокусиран върху най-важното – шофирането. В салона са използвани скъпи кожи, както е елементи от карбон и алуминий. Особено впечатляват селекторът на трансмисията, както и iDrive-контролерът от стъкло Swarovski.

В основата на бъдещото BMW 8-Series е платформата на баварците - CLAR. Тя е използвана за последните генерации на 5-Series и 7-Series. Именно от тези два модела новото купе ще получи и силовите си агрегати. Те ще представляват обширна гама, поне това става ясно от патентованите от BMW търговски марки за модела - 825, 830, 835, 850, 845, 860, M8 и M850.


Снимки и видео: BMW

 

0 от 500
  • #35
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    Безлични, казваш...А колко общи линии имат...Ама нали Тойота и БМВ работят заедно, какво се учудваш?Значи казваш кашкавала хубав, сиренето не, а? А иначе млякото е от 1 и също място...Интересен човек си "Швабен зи каскен", интересен...И може би... неадекватен?
  • #34
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Пред Lexus LC всички автомобили са безлични. Този включително.
  • #33
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Аз ( преди 6 години )
    Прилича на китова акула, ама не знам това за добро ли е или за лошо
  • #32
    6 rate up comment 8 rate down comment
    bmw435i ( преди 6 години )
    БМВ - за гъзари със спортни фигури и мръснишки погледи до 40 години!!!Perfectno me opisa Enzo.
  • #31
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Направо се пръскат по шевовете тия оризарници. То и пенсиите с мерц и аматьорите с Ауди-та също де, ама те са от колегите. Оризарниците ще гръмнат от завист.
  • #30
    8 rate up comment 4 rate down comment
    snaky ( преди 6 години )
    И къде видя няква прилика между невероятното Е24 и това тук със зyрлата?! Ти акула със зyрла виждал ли си?
  • #29
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    И понеже ако не му намеря 3 кусура, няма да мога да заспя, започвам:1.825 - това подигравка ли е? Дано не пускат такъв мотор! Смисъл нулев!!Трябват само 3 мотора - 6-так с 2-но турбо, V8 и M8.2.Копчетата да подгрев и вентилация са едно. Дано да е удобно...3.Защо въобще има задни седалки? Там над 150 см. човек не може да стои, сигурен съм и без да съм сядал.Иначе да го плюете е просто смешно! Бъбреците са такива, за да напомня на старите БМВ Акула, като Е24-6-цата. Точно това е идеята!
  • #28
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    абе кой е тоя Фото шоп? на голяма кифла ми звучи. Сигурно е някоя бмв фенче със селфи стик
  • #27
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Ами накрая ... ( преди 6 години )
    Мерцедес от години продават CL, сега S-купе.
  • #26
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бъркаш се. Тойота работят с БМВ, за да си възродят ЛЕГЕНдарния "спортен" модел - супра, на който ще сложат двигател от 340i, тоест обикновен масов двигател, за оризарниците е за възраждане на ЛЕГЕНда.