IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW официално представи купето 8-Series (ВИДЕО)

Безкомпромисна динамика и много лукс - така определят колата баварците

BMW официално представи купето 8-Series (ВИДЕО)

Концернът BMW Group използва тазгодишното издание на конкурса за дизайна - Concorso d’Eleganza Villa d’Este, за да разкрие на новия си модел - BMW Series 8 Concept.

BMW официално представи купето 8-Series (ВИДЕО)

Прототипът ще бъде в основана на сериен автомобил, който трябва да се появи на пазара през 2018 г. и е част от най-голямата моделна офанзива в историята на марката. С негова помощ баварците трябва да изпълнят целта, която сами са си подставили – завръщане на лидерската позиция в премиум-сегмента.

„При BMW цифрата „8“ винаги е маркирала върха на спортния дух и ексклузивността – коментира Халард Крюгер, председател на Борда на директорите на BMW AG. - Бъдещото BMW Series 8 Coupe ще докаже, че високодинамичното поведение на пътя и модерният лукс могат да вървят ръка за ръка. Това е следващият модел при разгръщането на нашите предложения в луксозния сегмент и ще постави нови стандарти при купетата. С него ще затвърдим лидерската ни позиция в луксозния сегмент.“

Автомобилът следва дизайнерски стил на последните модели на BMW, но в същото време показва и нови идея в това направление. Специално за него е създаден нов цвят - Barcelona Grey Liquid, който представлява комбинация от синьо и сиво, и се комбинира с ексклузивни 21-цолови джанти.

Комбинацията между динамика и лукс се вижда и в интериора, който все пак е фокусиран върху най-важното – шофирането. В салона са използвани скъпи кожи, както е елементи от карбон и алуминий. Особено впечатляват селекторът на трансмисията, както и iDrive-контролерът от стъкло Swarovski.

В основата на бъдещото BMW 8-Series е платформата на баварците - CLAR. Тя е използвана за последните генерации на 5-Series и 7-Series. Именно от тези два модела новото купе ще получи и силовите си агрегати. Те ще представляват обширна гама, поне това става ясно от патентованите от BMW търговски марки за модела - 825, 830, 835, 850, 845, 860, M8 и M850.


Снимки и видео: BMW

 

0 от 500
  • #15
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Aко отпред беше емблемата на Хонда или Нисан примерно, веднага форумните бесотлъци щяха да плюят. Ама нали е мюнхенския барутник....от баварското трибуквие по-убу нема!
  • #14
    12 rate up comment 15 rate down comment
    Бивш германофил ( преди 6 години )
    Предницата е крадена от Лексус RX450. Крадат технологии и дизайн вурстовете!
  • #13
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Fertile rice paddies ( преди 6 години )
    "Не знам какво толкова го превъзнасяте това."Отиди се превъзнасяй на някъв умрял лексус тогава. Ако не си зомбиран ***, ще намери поне милион неща от тойота корола.Честит ти и на теб нов пластмасов леген!!!!
  • #12
    8 rate up comment 3 rate down comment
    snaky ( преди 6 години )
    Баси тъпата цензора! Нормални ли сте бре?! Цензурираната дума да се чете зyрли. И от кога това е забранена дума?
  • #11
    8 rate up comment 5 rate down comment
    snaky ( преди 6 години )
    Определено готин силует, динамичен. Харесва ми, ама за кво трябва да праснат тез огромни *** отпред, като на прасе. Не можеше ли нещо по-елегантно? Развалят ми тотално иначе доброто впечатление.
  • #10
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това е концепт, недейда да въздишате толкова. Серийнаат версия ще я "поусмирят" малко диззайнерски.
  • #9
    12 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не знам какво толкова го превъзнасяте това. Ако не си зомбиран фен на BMW, се виждат точно 3 неща:А) Copy Aston Martin DB 11;B) Слагаш му едни бъбреци отпред;С) Вземаш стоповете и интериора на I8 Честита нове серия 8!!!
  • #8
    23 rate up comment 8 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Карам Мерцедес, но когато е хубаво, не може да се отрича ! Моделът безспорно ще има успех !
  • #7
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Страшен автоомобил.Няма какво да се лъжем.Недостижим в този сегмент.То е дизайн, то е стил, убеден съм и комфорт, пътно поведение, динамика.Няма стигане.На дизайна на БМВ не знам какво не му харесвате.В момента едва ли има по-добър.Не ми казвайте, че творенията на Крис Бенгъл ви харесват повече!?
  • #6
    11 rate up comment 13 rate down comment
    Enzo ( преди 6 години )
    Екстравагантност и стил, пресъздадени по неповторим начин в най-красивото GT купе до момента. S клас купе безспорно беше най-красивото GT купе до този момент. Прекрасен автомобил, но облечен в един консервативен дизайн, осланящ се на класически, стилни, но стари форми. Така Мерцедес остават автомобили за възрастни джентълмени, а БМВ - за гъзари със спортни фигури и мръснишки погледи до 40 години!!! Страхотна кола, просто нямам думи. Личи си духът на Пининфарина!