IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Mustang е най-търсената класика в Щатите

Chevrolet Impala взе второто място, Mercedes е начело при чуждестранните марки

Ford Mustang е най-търсената класика в Щатите

Ford Mustang е най-търсената кола в Щатите от купувачите и колекционерите на класически автомобили, показа изследване на ClassicCars.com, но това едва ли е изненада за някого.

Ford Mustang е най-търсената класика в Щатите

Mustang печели първото място в 13 щата, а второто място е за друга класика – Chevrolet Impala, като моделът на GM има седем първи места. Вечният съперник на Mustang – Chevrolet Camaro се класира на трето място с първи места в пет щата. С по три първи места следват Chevrolet Corvette, Dodge Charger и Ford Thunderbird.

Ford Mustang е най-търсената класика в Щатите

Данните от изследването се базират на средно 330 000 търсения на ден в мрежата за класически автомобили, осъществени от около 3 милиона посетители на сайта в рамките на един месец.

Единствената чуждестранна марка в тази класация е Mercedes – класическите модели на германската марка са спечелили първото място в Кънектикът.

А Западна Вирджиния и Оклахома са щатите, където на първо място в търсенето на класически автомобили излизат пикапи, а не легендарни масъл карс. Сред чуждестранните автомобили второто място печели Datsun 280Z, следван от VW Bus.

0 от 500