IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Летящият автомобил на Toyota ще дебютира на Олимпиадата през 2020

Японската машина ще се казва SkyDrive и ще развива до 100 км/ч във въздуха

Летящият автомобил на Toyota ще дебютира на Олимпиадата през 2020

Корпорацията Toyota ще инвестира допълнителни 40 млн. йени (352 000 евро) в проекта за разработката на летящ автомобил SkyDrive, съобщава The Independent. Парите ще бъдат предани на копанията Caraviator, която играе основна роля в създаването на машината.

Летящият автомобил на Toyota ще дебютира на Олимпиадата през 2020 г.

Тестовете на първите прототипи на триколесния летящ автомобил трябва да стартират в края на 2018 г. Премиерата на машината ще се състои по време на откриването на летните Олимпийски игри в Токио през 2020 г., като не е изключено именно от нея да бъде запален и олимпийският огън.

Летящата кола ще се издига във въздуха с помощта на 4 ротора, каквито и сега се използват в безпилотни самолети. Машината ще може да достигне височина от 10 метра и да развива максимална скорост до 100 км/ч. При движение по земята скоростта ще бъде до 150 км/ч.

Летящият автомобил на Toyota ще дебютира на Олимпиадата през 2020

В Toyota започнаха работа по създаването на летящ автомобил още през 2011 г., а през 2014 г. бе патентован дизайнът на крилете на машината. Системата напомня на етажерка, като е използвана при самолетите от началото на XX век. Крилата са разположени на специални стойки една над друга, а когато машината е на земята, те се прибират в специален отсек на покрива.

Снимка: Toyota

Тагове: skydrive caraviator
0 от 500
  • #3
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами номера с летящата нафтова печка няма да мине, дизелите са тежки и бавнооборотни. Но факта е че Япония и Китай проектират и се готвят за производства на Летящи коли, а европейците пробутват същата технология от преди 10-тина години и само надуват цените, заради вложените "премиум" материали.
  • #2
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Учудва ме колко малоYмници пишат тук
  • #1
    18 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А конКуРенцията от ВАГ са подготвили нафтова печка, която лети. За сега само черните сажди летят, но се очаква и кюмбето някой ден да полети. Само не разбрах с фитил ли ще се пали вагенското фърчило или ще го изстрелват с катапулт?