IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-големите нарушители на скоростта в Европа

Рекордьорът е швейцарец, развил 324 км/ч с Bentley

Най-големите нарушители на скоростта в Европа

Най-високата скорост на автомобил в България (поне официално) бе отчетена през 2011 г., когато на автомагистрала „Тракия” бе засечен Mercedes-Benz E63 AMG с българска регистрация. Той се е движил с 251 км/ч, като шофьорът е установен от полицията и му е написан фиш за 900 лв.

Как обаче стоят нещата в Европа и най-вече в ЕС? Интернет-компаниите HomeToGo и HappyCar разучиха десетки случаи, когато уж дисциплинираните западноевропейски шофьори нарушават, при това доста сериозно позволените ограничения. И избраха 8-те най-фрапиращи прегрешения на безумни водачи.

Bentley Continental GT - 324 км/ч

Най-големите нарушители на скоростта в Европа

Офицалният рекордьор за най-безрасъден шофор е щвейцарец, който със своето Bentley Continental GT успява да развие 324 км/ч. „Подвигът” му е записан от камера на полицията, но собственикът на колата отрича да е шофирал и твърди, че е я дал на приятел. Швейцарските полицаи не се хващат на твърденията му и след внимателно изглеждане на записа го пращат на съд. Там го глобяват с 1865 евро и го вкарват за 6 месеца в затвора.

Porsche 911 Carrera – 311 км/ч

Най-големите нарушители на скоростта в Европа

Второто място е за бившия генерален директор на Telecom Italia - Рикардо Рагиро, който постига съм своето Porsche 911 Carrera скорост от 311 км/ч. Глобата му е сравнително малка – 357 евро, но губи и 10 от общо 20 контролни точки. И при следващото подобно провинение – превишена скорост в рамките на една година, Рагиро ще остане без книжка за 2 години.

Audi RS4 – 310 км/ч

На трето място е френски водач на Audi RS4, който преминава с 310 км/ч на път с ограничение 110 км/ч. Отгоре на всичко 22-годишният младеж снима постижението си и качва записа в YouTube. Това помага на полицаите бързо да го открият и да го вкарат в затвора за година, както и да му вземат книжката за 2 години.

Nissan GT-R – 309 км/ч

За разлика от френския безрасъден шофьор, този англичанин влиза в затвора за цели 2 години, тъй като е имал и други подобни прегрешиния. 48-годишният британец също се е снимал със смартфон и побързал да се похвали в интернет, благодарение на което отива на топло.

Porsche Panamera Turbo – 300 км/ч

Най-големите нарушители на скоростта в Европа

Още един любител на бързите скорости, който натрупа огромна популярност в YoTube. Той е от Полша и видеото му, в което кара своето Porsche Panamera с 300 км/ч стана абсолютен хит и събра над 500 000 гледания. Това съответно донесе на автора глоба от 1500 евро и отнемане на книжката за година.

Porsche 911 Carrera – 297 км/ч

Най-големите нарушители на скоростта в Европа

Съвсем близо е испанския уличен състезател, който в Мадрид вдигна 297 км/ч на път, на който максимално разрешената скорост е 100 км/ч. На всичко отгоре младият мъж не е имал свидетелство за управление, а колата се е движила без застраховка. Пред съда испанецът извади документи за инвалидност, но и това не му помогнало особено и бил глобен с 3600 евро.

Kawasaki Ninja ZX-9R – 290 км/ч


Най-големите нарушители на скоростта в Европа

На седмо място сред европейските безумци, засечени на пътя, е мотоциклетист с Kawasaki Ninja ZX-9R. Той също се е снимал, докато развива скорост от 290 км/ч на участък с ограничение 80 км/ч. Той обаче е единственият от тази група, който се е разминал с наказания. Причината е, че е с каска, а моторът му е без номера.

Audi A3 – 240 км/ч

Най-големите нарушители на скоростта в Европа

Последен в тази класация на пътните хулигани е германец, който изостава дори от българските си „колеги”. 20-годишният младеж се движил с 240 км/ч, което нямаше да е кой знае колко впечатляващо постижение, ако се беше случило на аутобан. Той обаче е го направил на улица в Берлин, където ограничението е 60 км/ч – най-високото нарушение, регистрирано някога в немската столица. Глобата му е 680 евро, отнети са му и половината контролни точки.

Снимки: Производителите
 

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    тоя "ghost rider" е директно за разстрел
  • #8
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като гледам няма и нито едно от пенсионерско бенцче. А оня е46 да му съобщим, че форума за неуки не е тука.
  • #7
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В Сърбия и Хърватска в много участъци магистралите им са по-зле. В Австрия също има кофти участъци, като нашите, но като цяло са ок. В Германия в последните 10-15 г. много участъци от аутобаните им са изключително зле. Има кръпки и неравности много и там скоростта е ограничена на 100-120, а на места дори е 80.Веднага давам примериФранкфурт-Ханау,Регенсбург-Нюнберг,РозенхаймЗалцбург,Бамбергерфурт и т.н.Има и още много други,но сега не се сещам.Така,че магистралите ни не са много зле
  • #6
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Дo AMG ( преди 6 години )
    "защо няма BMW - Ta"Ми, няма.... По принцип са ограничени на 250 км/ч.(не, че не могат да вдигнат малко над това). А, и тях ги правят да вдигат повечко шум отколкото трябва!:))) "Куче, което лае не хапе!":)))
  • #5
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Имат пътища-карат"От Бг излизал ли си? Много по различни пътища от нашите нямат. Баш като нашите нямат, но и не са кой знае какво. Имат си и дупки, пукнатини, кръпки и пропадания. Вярно магистралите в по-голямата си част са по добри, но например Прага - Бърно е по зле и от Тракия, и то доста
  • #4
    14 rate up comment 35 rate down comment
    e46 ( преди 6 години )
    Какво ли е да си дал купчина пари за пластмасов спортен нисан гтр и да те мине едно семейно rs4.Тогава разбираш колко си се прецакал и колко назад си от всеки немски автомобил.Да не говорим пък за топа на всички коли rs6
  • #3
    17 rate up comment 1 rate down comment
    AMG ( преди 6 години )
    защо няма BMW - Ta
  • #2
    14 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    VAG - наказателиTe, на останалите бараки.
  • #1
    24 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Имат пътища-карат.По нашите криви бойкобани и 100 км/ч са много.Ама имат и полиция на място и ги хващат,а тука полицията един грип не може да хване.