IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-големите нарушители на скоростта в Европа

Рекордьорът е швейцарец, развил 324 км/ч с Bentley

Най-големите нарушители на скоростта в Европа

Най-високата скорост на автомобил в България (поне официално) бе отчетена през 2011 г., когато на автомагистрала „Тракия” бе засечен Mercedes-Benz E63 AMG с българска регистрация. Той се е движил с 251 км/ч, като шофьорът е установен от полицията и му е написан фиш за 900 лв.

Как обаче стоят нещата в Европа и най-вече в ЕС? Интернет-компаниите HomeToGo и HappyCar разучиха десетки случаи, когато уж дисциплинираните западноевропейски шофьори нарушават, при това доста сериозно позволените ограничения. И избраха 8-те най-фрапиращи прегрешения на безумни водачи.

Bentley Continental GT - 324 км/ч

Най-големите нарушители на скоростта в Европа

Офицалният рекордьор за най-безрасъден шофор е щвейцарец, който със своето Bentley Continental GT успява да развие 324 км/ч. „Подвигът” му е записан от камера на полицията, но собственикът на колата отрича да е шофирал и твърди, че е я дал на приятел. Швейцарските полицаи не се хващат на твърденията му и след внимателно изглеждане на записа го пращат на съд. Там го глобяват с 1865 евро и го вкарват за 6 месеца в затвора.

Porsche 911 Carrera – 311 км/ч

Най-големите нарушители на скоростта в Европа

Второто място е за бившия генерален директор на Telecom Italia - Рикардо Рагиро, който постига съм своето Porsche 911 Carrera скорост от 311 км/ч. Глобата му е сравнително малка – 357 евро, но губи и 10 от общо 20 контролни точки. И при следващото подобно провинение – превишена скорост в рамките на една година, Рагиро ще остане без книжка за 2 години.

Audi RS4 – 310 км/ч

На трето място е френски водач на Audi RS4, който преминава с 310 км/ч на път с ограничение 110 км/ч. Отгоре на всичко 22-годишният младеж снима постижението си и качва записа в YouTube. Това помага на полицаите бързо да го открият и да го вкарат в затвора за година, както и да му вземат книжката за 2 години.

Nissan GT-R – 309 км/ч

За разлика от френския безрасъден шофьор, този англичанин влиза в затвора за цели 2 години, тъй като е имал и други подобни прегрешиния. 48-годишният британец също се е снимал със смартфон и побързал да се похвали в интернет, благодарение на което отива на топло.

Porsche Panamera Turbo – 300 км/ч

Най-големите нарушители на скоростта в Европа

Още един любител на бързите скорости, който натрупа огромна популярност в YoTube. Той е от Полша и видеото му, в което кара своето Porsche Panamera с 300 км/ч стана абсолютен хит и събра над 500 000 гледания. Това съответно донесе на автора глоба от 1500 евро и отнемане на книжката за година.

Porsche 911 Carrera – 297 км/ч

Най-големите нарушители на скоростта в Европа

Съвсем близо е испанския уличен състезател, който в Мадрид вдигна 297 км/ч на път, на който максимално разрешената скорост е 100 км/ч. На всичко отгоре младият мъж не е имал свидетелство за управление, а колата се е движила без застраховка. Пред съда испанецът извади документи за инвалидност, но и това не му помогнало особено и бил глобен с 3600 евро.

Kawasaki Ninja ZX-9R – 290 км/ч


Най-големите нарушители на скоростта в Европа

На седмо място сред европейските безумци, засечени на пътя, е мотоциклетист с Kawasaki Ninja ZX-9R. Той също се е снимал, докато развива скорост от 290 км/ч на участък с ограничение 80 км/ч. Той обаче е единственият от тази група, който се е разминал с наказания. Причината е, че е с каска, а моторът му е без номера.

Audi A3 – 240 км/ч

Най-големите нарушители на скоростта в Европа

Последен в тази класация на пътните хулигани е германец, който изостава дори от българските си „колеги”. 20-годишният младеж се движил с 240 км/ч, което нямаше да е кой знае колко впечатляващо постижение, ако се беше случило на аутобан. Той обаче е го направил на улица в Берлин, където ограничението е 60 км/ч – най-високото нарушение, регистрирано някога в немската столица. Глобата му е 680 евро, отнети са му и половината контролни точки.

Снимки: Производителите
 

0 от 500
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Че какво и е на бялата корола. Стига да не е сглобена в Турция естествено. В цял свят това е най караната кола - корола и то точно бяла
  • #18
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз понеже съм професор и карам бяла корола, с автоматична скоростна кутия, мога да карам с 360км/ч през цялата магистрала, обаче не съм ***, защото карам бяла корола. И си карам с 60км/ч без значение дали съм на магистрала или не. Така ме кефи пък, карам си от 27 години така. И съм еко-технологичен.
  • #17
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    Точно за това става дума . Каращите в буслентите ,пререждащите се на светофара при това най демонстративно са огромен дразнителНе би трябвало да се занимаваме със саморазправи но е така защото нито депутатите със законите нито полицията с контрола нито проглокатурата със наказанията СА СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА държавата на мафията просто отказва да го направи. Мутренските простотии се толерират от институциите чрез бездействие. А по комплексираните матряли имат това за геройство и го копират
  • #16
    3 rate up comment 0 rate down comment
    фолк с ваген ( преди 6 години )
    тази сутрин на светофара ми светна за направо и един мишок се опита от дясната лента да ми се набута отпреде със засилка.веднага го спрях в кръстовището, раздадох му 1 срeден и му обясних че ще му направя главата мека и зъбите редки. Не ми пречат хората, които карат бързо а нaхалните мишки дето се пререждат по светофарите. Следващия такъв *** директно мисля да му строша нещо - ще изкарам 1 година без книжка бaл съм го!!!
  • #15
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    като чета коментариите ми става лошо все едно е седянка на клуб трета възраст високата скорост не убива несъобразената скорост е рисковия фактор видно от публикацията всички които карали със скорости близо до 300 са живи и здрави и всеки който някога се е качвал в поне един от изброените автомобили ще ви каже че нищо екстремно не е изпитал освен емоцията при първоначалното ускорение от 0 до 200 и след това свикваш и нищо всръхестественно не се случва просто живота ви върви в бързата лента
  • #14
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Ало, правителството ( преди 6 години )
    Относно простотията , която ни задушава в градовете:1.камери на ВСЯКО голямо кръстовище 2.глоба за пререждане на светофар - поне 200лв.3. Телефон за сигнали против нагло паркирали.. и естествено бърза реакция. Снимането и качване в нета не върши работа. 4.камери покрай всички бус-ленти и глоби от поне 200 лв.5.при злополука с превишена скорост - УМИШЛЕНО убийство -15+ години затворВсички тези камери ще изплатят инвестицията си само за ден-два... И всички ще карат като писенца
  • #13
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Ало ,правителството ( преди 6 години )
    За да спре войната по пътищата ТРЯБВА :1.ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН видеорегистратор във ВСЯКА кола2.видеоьаписът да бъде достатъчен за присъда3.наемане на ЦИВИЛНИ полицаи с ЦИВИЛНИ коли с камери4.институция ,която да приема записите от граждани и да предприема мерки5.драстично завишаване на санкциите за ОПАСНО и НЕРАЗУМНО шофиране6. Конфискация на МПС, затвор + ОБЩЕСТВЕННО ПОЛЕЗЕН ТРУД , ГАранция ,че ЕФЕКТ ЩЕ ИМА
  • #12
    8 rate up comment 0 rate down comment
    х ( преди 6 години )
    И по-важното. В другите държави и в затвора ги вкарват. А у нас... 900лв глоба. Смехории.
  • #11
    9 rate up comment 0 rate down comment
    х ( преди 6 години )
    "Така,че магистралите ни не са много зле"Защото ги няма. В Хърватска пък къде са им по зле магистралите от нашите? Австрия и не само там, когато им се развалят участъците и започват ремонт. И в Германия. Все пак всичко се разваля, ама не още първата година след въвеждане в експлоатация. А от Залцбург за Любляна, какви съоръжения има? И не само там. В Бг кога? Така че много не ми ги хвалете Българските магистрали. За останалите пътища да не говорим.
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    х ( преди 6 години )
    "но например Прага - Бърно е по зле и от Тракия, и то доста"Хайде пък сега. Тази магистрала не си знае годините. Нагъната е от камионите и то само десните ленти. Почти всички леки коли карат вдясно. Така че сравнението не е много коректно. Тук на по една година пътища вече са в ремонт.