IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus все пак ще предложи кросоувър със 7 места

Японците се отказаха от направата на отделен модел, а ще пригодят RX

Lexus все пак ще предложи кросоувър със 7 места

Анонсираният преди няколко години 7-местен кросоувър на Lexus ще се появи на бял свят, но не като отделен модел, а като разновидност на сегашния RX. Това разкри представител на европейското подразделение на марката, цитиран от изданието Autoreview.

Lexus все пак ще предложи кросоувър със 7 места

Според информацията, новата версия ще бъде представена още през тази година, като ще се отличава от стандартния модел по увеличеното разстояние между двете оси и различното оформление на задната част. В Lexus вече са патентовали имената RX 350L и RX 450hL, което значи, че 7-местният SUV ще получи както бензинов, така и хибриден вариант.

Удълженият RX ще стане първият кросоувър в историята на марката, оборудван с 3 реда седалки. Преди това със 7 места можеха да се прохвалят само рамните всъдеходи LX и GX. Основни конкуренти на новия модел на Lexus ще бъдат Infiniti QX60 и Acura MDX, които разполагат със същата конфигурация на салона.

Lexus все пак ще предложи кросоувър със 7 места

Впрочем сегашният RX с 5 места се представя доста добре на пазара, като в САЩ е лидер в класа си със 109 000 продажби за 2016 г. Очаква се 7-местната версия също да се хареса на клиентите, като тя ще се предлага и на европейския пазар.

Японците разчитат и на още един кросоувър – компактния UX (на последната снимка), чийто концептуален вариант бе показан през миналата есен в Париж, а серийната версия ще излезе на пазара догодина.

Lexus все пак ще предложи кросоувър със 7 места

„Паркетният” модел трябва да замени неособено успешния хечбек Lexus CT 200h. За него са запазени имената UX 200, UX 250 и UX 250h, което значи, че ще има бензинови версии с мотори с мощност 150 и 200 к.с., както и хибриден вариант с около 200 к.с.

Снимки: Lexus
 

Тагове: suv lexus rx lexus ux
0 от 500
  • #16
    10 rate up comment 6 rate down comment
    re ( преди 6 години )
    Ти мани нас, ама Рено-Дачия да не ви напазаруват вас ? Че така както са се засилили напазаруваха Митсубиши, Нисан.А да имаш тойота е като бременна ученичка в семейството, все същия срам.Поне тука на земята е така, там във вашия свят с богове и богини не знам как е.
  • #15
    6 rate up comment 6 rate down comment
    re ( преди 6 години )
    Аз съм наясно със съюза, но понеже знам, че сте такива хора, които биха предложили под-комитет да реши проблем, с който комитета не е могъл да се справи. Затова не ми се спори.Checkmate(Шах Мат) - казват от BMW.
  • #14
    7 rate up comment 7 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Какво казвали от BMW? Май не си наясно със съюза на BMW с Toyota.
  • #13
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "и взскателните европейци ги отбягват старателно."Тоочно така! Взикателните европейци изискват премиум автомобила да трака и да бълва канцерогенни сажди. Иначе хич не им го хвали на "взикателните" европейци. Мухахаха!
  • #12
    12 rate up comment 9 rate down comment
    re ( преди 6 години )
    Както БМВ обичат да се изказват лаконично, но на място и аз ще ви отговоря така : T-TooO-OftenY-Yellowish bulgariansO-OverpriceT-ThisA-***
  • #11
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нека да паркира до него един volkswagen touareg,разлика във времето..с години
  • #10
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    "А Лексъс с умрелите им хибридчета къде ли ще кретат?"Ха-ха, тоя бисер го бях пропуснал! На Лексус "умрелите хибридчета" владеят сигурно над 90% от пазара на премиум хибридите. Но ти си вярвай де, че като излязат великите немски хибриди с китайките батерии дето излизат от 15 години ще бият Лексус. Ха-ха, фантазиите не са забранени все пак.. Само дето стоят леко гротескно под статия точно за Лексус - брандът който популяризира хибридите.
  • #9
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Хех, ама ВАГи, големите продажби на Мерцедес не се дължат на S-класата, ами на CLA и GLA на цени все под 33k$. За сметка на това най-продавания Лексус е RX на цени над 43k$. И тука не включваме отстъпките, които са на порядък по-високи при немците. Колкото до S-класата и LS - не се напъвай толкова, LS е практически модел от 2006-та, съвсем скоро идва новия.
  • #8
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ех, швабен зи, ех, каскен.Нещо фактите гледам ти се изплъзват между пръстите.Гледам си пропуснал, удобно за теб, Мерцедес.Да не говорим за останалите модели в гамата на луксозните тойоти и тези на немската тройка!Що не изкараш разликата между Лексъс LS и Мерцедес S класа, а?Не ти изнася, т.к. S класата е с над 20 000 долара по-скъпа(96 600 срещу 72 520 за луксозната тойота).И въпреки тази цена, S класата е мноооого по-продавана.Погледни и в БМВ и Ауди как са цените.Лесно е да шляпаш глупости!
  • #7
    12 rate up comment 10 rate down comment
    До струната ( преди 6 години )
    Ми ти явно си голям мангизлия а и балък, защото като дадеш 60000+ Евро за кола, най- малкото което може да очакваш е да е надеждна колата. Иначе си просто излъган от "премиум" измамници или казано иначе "много пари за нищо".