IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen показва революционен двигател

Моторът ще може да се изключва по време на движение

Volkswagen показва революционен двигател

Германският концерн Volkswagen ще покаже в рамките на международния симпозиум - Vienna Motor Symposium, две нови разработки, които са ориентирани към снижаване на разхода на гориво и нивата на вредни емисии.

Volkswagen ще покаже революционен двигател

Първата от тях е двигател, снабден с технология, която му позволява да се изключва по време на движение. Разработката на германците носи името „микрохибридна система”, като включва 1,5-литров бензинов турбомотор TSI Evo1, скоростна кутия DQ200 DSG и литиево-йонен акумулатор.

Функцията за изключване на двигателя работи при скорост до 130 км/ч. Когато шофьорът вдигнe крака си от педала на газта, моторът автоматично ще се гаси. Обратното активиране ще става с помощта на стартера или скоростната кутия, обясниха от концерна.

Във Volkswagen са на мнение, че новата система ще позволи дневният разход на автомобила да бъде намален с около 0,4 л/100 км. Технологията ще дебютира при следващото поколение на VW Golf във версията BlueMotion.

Германският производител ще предстви във Виена и 1,0-литров турбомотор, който ще може да работи както на бензин, така и на метан. Мощността на този агрегат ще бъде 90 к.с. Той ще бъде оборудван с нов тип катализатор, благодарение на който ще бъдат намалени нивата на азотни оксиди (NOx).

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #5
    42 rate up comment 7 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Революционен е двигателя на Инфинити с променливо сгъстяване. Това което ФВ предлагат е Старт-Стоп система по време на движение.
  • #4
    23 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Особено метана е много революционно!
  • #3
    30 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Инфо за л'апни шарани!Те всички фенове на селската марка са такива и нищо чудно заради това да им пущат подобни партенки на които те ще ахнат и ще си мислят, че любимците им са направили нещо революционно.Хахаха, тези от ВАГ за пореден път доказват, че в технологично отношение са супер зле.
  • #2
    46 rate up comment 8 rate down comment
    Знаещ ( преди 6 години )
    Старите соц коли имаха тази революционна функция в ръчен режим, виждаш нанадолнище и изключаш двигателя. Нямаше серво на волана и спирачките и нямаше нужда да върти напразно мотора. Отрили са вагените топлата вода
  • #1
    50 rate up comment 11 rate down comment
    опа ( преди 6 години )
    Че то и сега изключва по време на движение. Викаш репатрака и в сервиза го включват :)