IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще прави зарядна станция и в България

Американският гигант ще удвои броя на Supercharger до края на годината

Tesla ще прави зарядна станция и в България

Производителят на електромобили Tesla Motors има намерение да разшири почти двойно фирмената си мрежа от зарядни станции Supercharger. Към момента те са 5400, но целта е до края на годината броят им да прехвърли 10 000, съобщиха официално от компанията производител.

Tesla ще прави зарядна станция и в България

Само на територията на САЩ броят на станциите Supercharger ще нарасне със 150%. Освен това ще се увеличи и числото малки зарядни устройства Destination Charging, които са разположени в зони за отдих, хотели, ресторанти и др. Техният брой сега е 9000, но до края на годината ще нарасне до 15 000.

Tesla ще прави зарядна станция и в България

В Европа увеличението също ще е значително, като предстои изграждането на мрежата на зарядните станции да продължи в източната част на континента. От картата, публикувана на корпоративния сайт на Tesla Motors, ставя ясно, че една от станциите ще бъде построена в България.

Където точно ще е разположена тя, не се казва, но най-вероятно ще бъде избрано място на автомагистрала „Тракия”. Целта е собствениците на автомобилите на Tesla да могат безпроблемно да пътуват в посока Турция, където американската компания ще построи над 10 станции. Подобно е положението и в Гърция.

Tesla ще прави зарядна станция и в България

Увеличаването на броя на Supercharger и на Destination Charging се дължи на предстоящото излизане на пазара на новия модел на Tesla – Model 3. Заради появата на най-достъпния си електромобил, компанията ще въведе нов универсален стандарт, който ще бъде един и същ за всички бъдещи коли, придвижващи се на ток.

Снимки: Tesla Motors
 

Тагове: tesla motors supercharger
0 от 500
  • #7
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Между другото това е голяма набутка. По принцип автопроизводителите си произвеждат колите а частните бизнеси си строят бензиностанции от които да печелят. Сега производителите на електромобили трябва сами да си построят зарядни станции, за да си продават автомобилите. Защо енергото не построи такива от които да печели? Отгл енергото никога не строи, то само ***. искаш ток в новопостроения си блок? Хубаво, купи си място, построй на него трафопост и ще ти пуснем ток, но ни харизваш трафопоста. Такива харизвания само у нас са възможни. Защото не е никак евтино да направиш трафопост. Купуваш земя/ако е в центъра, цената пари/ после строиш сграда/още десетки хиляди/ и накрая я приписваш на енергото безплатно.
  • #6
    6 rate up comment 5 rate down comment
    хмх ( преди 6 години )
    ама кой султан? оня от Истанбул или тоя от Банкя?
  • #5
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Чушкопека ще може ли да го включа?
  • #4
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Nev ( преди 6 години )
    Живот и здраве, дано станем свидетели на събитието, когато направят и "Хемус" от край до край, може да направят още една стнация около Търново на пример!
  • #3
    24 rate up comment 1 rate down comment
    НационалБатка ( преди 6 години )
    На Тракия не за друго,ами висшите мениджърчета от Софето да могат да си правят спокойно тиймбилдинга юли и август на Планета в Свети Влас стигайки до там с фирмената тесла.Да не мислите че средностатистическия българин идните 10 години ще може да си позволи електромобил на дадената марка.
  • #2
    15 rate up comment 12 rate down comment
    Брях!! ( преди 6 години )
    Цяла една станция в БГ-то!!? Те на това му се вика "прогрес" - демек като пътуваш за Видин ще минеш за по-пряко през Тракия та да заредиш ...
  • #1
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Nev ( преди 6 години )
    Браво, добри новини!