IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще прави зарядна станция и в България

Американският гигант ще удвои броя на Supercharger до края на годината

Tesla ще прави зарядна станция и в България

Производителят на електромобили Tesla Motors има намерение да разшири почти двойно фирмената си мрежа от зарядни станции Supercharger. Към момента те са 5400, но целта е до края на годината броят им да прехвърли 10 000, съобщиха официално от компанията производител.

Tesla ще прави зарядна станция и в България

Само на територията на САЩ броят на станциите Supercharger ще нарасне със 150%. Освен това ще се увеличи и числото малки зарядни устройства Destination Charging, които са разположени в зони за отдих, хотели, ресторанти и др. Техният брой сега е 9000, но до края на годината ще нарасне до 15 000.

Tesla ще прави зарядна станция и в България

В Европа увеличението също ще е значително, като предстои изграждането на мрежата на зарядните станции да продължи в източната част на континента. От картата, публикувана на корпоративния сайт на Tesla Motors, ставя ясно, че една от станциите ще бъде построена в България.

Където точно ще е разположена тя, не се казва, но най-вероятно ще бъде избрано място на автомагистрала „Тракия”. Целта е собствениците на автомобилите на Tesla да могат безпроблемно да пътуват в посока Турция, където американската компания ще построи над 10 станции. Подобно е положението и в Гърция.

Tesla ще прави зарядна станция и в България

Увеличаването на броя на Supercharger и на Destination Charging се дължи на предстоящото излизане на пазара на новия модел на Tesla – Model 3. Заради появата на най-достъпния си електромобил, компанията ще въведе нов универсален стандарт, който ще бъде един и същ за всички бъдещи коли, придвижващи се на ток.

Снимки: Tesla Motors
 

Тагове: tesla motors supercharger
0 от 500
  • #27
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до - "haha&quot ( преди 6 години )
    ко речйие?
  • #26
    2 rate up comment 3 rate down comment
    haha ( преди 6 години )
    За самозванчото Мъск няма да чета,какво пише на фешън сайтчето,знаем.Ти прочети как излизат тия 120 кв реално на конектора.Той мъск и чипове за глави мисли,и пътуване из космоса.Понеже си му фен,тия като тебе твърдяха че не се отразяват ниските и високи температури на разхода на ток.Айде *** виж новия калкулатор за разхода.И прочее такива залагалки.Можеш да прочетеш и колко е реалната икономия от великата теслъ.Ще се изненадаш но не е 90 %.Абе много четене те чака..хаха
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    baio ( преди 6 години )
    blagodarq na TX che beshe taka uchtiv da ni razkaje poveche mestna informaciq, pozdravi na vs
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Ти чети инжинере, чети статии, напиши у гугъла Tesla Supercharger powered by sun, за сега са няколко (но ги има нали така, така че сметките не ти излизат), като идеята на Мъск е в бъдеще всички да са захранвани от възобновяеми източници. Точно както гигафактори ще е захранвана с 0 вредни емисии.
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до мозъчния ( преди 6 години )
    Абе човек ти на кой свят живееш..какво да гледам снимка 3D визуализация..и токовете разбираш ли ги ?Калкулатор имаш ли.Акъл. 2 ленти по 13 места= 26 места по 120 kw.От панелчета..То бива заслепели зеленясали мозъци ама вашето е болест.Чети бе граждано ,чети!Само едната лента е 1.5 Gwatt-a.Инфо има не е като да няма,*** най е лесно да съчиняваме по картинка.Пародия.
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    НЕВЕРОЯТНО!!!
  • #21
    0 rate up comment 1 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Пич, преди да плюеш и обиждаш, поне си направи справка по темата с Тесла супер чарджър и използването на слънчева енергия. Дори на първата илюстрация в статията обърни внимание на покривчето. Тенденцията в световен мащаб е такава.
  • #20
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до Анонимния ( преди 6 години )
    Младеж, толкова си назад с материала ,че е безсмислено да ти се обяснява.Сядай и чети,извади си данни за мястото дето битуваш с пиранометър.Логни всичко през минута,прочети един вагон неща и ще разбереш защо зимата да не разчиташ на соларки.Давам ти жокер, сметни през кпд то на панелките колко са чисти 120 kw, прекалкулираи през загубите от инвертер и цялата система и ще разбереш надавам се колко ерозов този филм и колко имаш да четеш още.
  • #19
    1 rate up comment 1 rate down comment
    ТХ ( преди 6 години )
    арендатори=земеделски арендатори.
  • #18
    5 rate up comment 1 rate down comment
    ТХ ( преди 6 години )
    ТХ=Толбухин(старото име на Добрич).В града ми има няколко Тесла/и, карани от арендатори.Както и 3-5 новозакупени Мазерати&Ферари.Зарядните станции се изграждат, и при достатъчно средства, всеки може да си направи подобна и в собственния си гараж.Подобна проекти има много и в САЩ, местните ел. фирми немогат да насмогнат на поръчките.В Щатите ползват 110волта, а само в промишлените проекти 220волта.Няма невъзможни неща, стига да имаш достатъчно $ !