IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои коли се препродават най-бързо след купуването им?

В първата десетка има 4 модела на BMW и 2 на Mercedes-Benz

Кои коли се препродават най-бързо след купуването им?

Американската организация iSeeCars, занимаваща се с изследвания на автомобилния пазар и продажбата на машини, посочи най-чето препродаваемите модели през първата година от придобиването им. Лидерските места по този показател са за автомобили от премиум-сегмента.

Кои коли се препродават най-бързо след купуването им?

Експертите са проучили близо 24 млн. препродажби на нови автомобили, произведени от 2015 до 2017 г. С помощта на VIN-кодове са определени коли, които в период от 4 месеца след първата им продажба (като чисто нови) са попадали на пазара на машини втора ръка и са препродавани отново.

В групата не са били включени коли с малък или много голям пробег, както и модели, които са продадени в тираж под 50 000 бройки. В крайна сметка на първо място в тази класация се BMW 3-Series – 8% от общата продадена бройка от този модел е сменила собственика си още през първата година. Още 3 модела на баварците, както и два на Mercedes-Benz влизат в челото на рейтинга.

Най-често препродаваните коли през първата година след купуването им

1. BMW 3-Series – 8,0%

2. BMW 5-Series – 7,1%

3. Mercedes C-Class – 6,1%

4. Nissan Versa Note – 4,0%

5. Dodge Dart – 3,9%

6. BMW X3 – 3,9%

7. BMW 4-Series – 3.9%

8. Mercedes E-Class – 3,9%

9. Chrysler 200 – 3.8%

10. Subaru WRX – 3,3%

Наличието на голям брой премиум модели в списъка се обяснява с факта, че дилърите на тези марки много често купуват нови коли, които дават на клиентите си за ползване, докато техните автомобили са на ремонт. Подобни машини се поддържат от фирмите, които в края на първата година ги продават отново.

Друг фактор в случая са недоволните кленти, които често се разочароват от премиум-моделите си. По информация на iSeeCars, почти всички препродадени „тройка” на BMW са били с най-ниски нива на оборудване, като едновременно с това те са и първите коли, които техните собственици са си купили. Само след няколко месеца клиентите са решили, че за подобни пари могат да придобият автомобили с повече екстри и затова са препродали машините си.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 6 години )
    Техният пазар няма нищо общо с нашия. Там колите, специално премиумите вече директно в рекламите ги лийзват за по 3-4годинки.по 400-500 гущера месечно за тройка или малкия джаг.
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Тука явно има фенчета дето мислят с върха на петата си и чуруликат простотии !
  • #23
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Гъзарите с БМВ-тата ги искара големи богаташи бе Бачо! Те по-големи от тези с Бентлитата, Ролсовете, Фераритата, Лексусите, Инфинититата и т.н.Що ли другите по-скъпи и луксозни марки не гледат да се отърват от тях, а гледат при определени да го правят. Хайде замисли се малко преди да дрънкаш щуротии. Доказано е, че немското е некачествено. Самите немци с техническите прегледи сами го доказват. Погледни ТЮФ и ще разбереш! и те ли лъжат, а вие феновете на новия внос говорите истината!?
  • #22
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Бачо ( преди 6 години )
    ***, а за оперативен лизинг не дте ли чували? Гъзарите с БМВ-тата просто могат да си позволят да си сменят постоянно колата с НОВА.
  • #21
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Брандо,като гледам какъв си мислител ми се струва,че мислиш с други органи,а не с мозъка си.Нищо не разбираш,имаш слаба обща култура,но въпреки това се правиш на много знаещ.Автомобилите моето момче се отчисляват за срок от 5 г. т.е. на година можеш да отчислиш като разход не повече от 20% от покупната стойност на колата.
  • #20
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Трифорс е умен човек. Със сигурност има черен екип на адидас. Само слънчевите му очила не знаем какви са, знаем само че присъстват.Слънчевите очила, драги съфорумници, са неразделна част от всяко бмв, гъзара ги носи и гледа тъпо докато мачка хората по спирките
  • #19
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Наистина тоша е нещо, което повечето тук не знаят. Аз си купих преди година BMW 530d GT XDrive от официален представител на 5000 км, стояло 4 месеца в щоурума на цена с 20% по-ниска от тази на нов автомобил. Проверих историята й, купена първоначално и регистрирана на дилъра.
  • #18
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Явно тука се пише, а се мисли малко ! Просто автомобилите им минават за разход и след като го приспаднат ги продават.
  • #17
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Баба Гуда ( преди 6 години )
    Става въпрос за този тип автомобили, които се купуват от пишман "бизнесмени", които скоро след покупката или фалират или изпитват някакъв тип финансови проблеми.
  • #16
    10 rate up comment 1 rate down comment
    ьяа ( преди 6 години )
    "Само след няколко месеца клиентите са решили, че за подобни пари могат да придобият автомобили с повече екстри и затова са препродали машините си." ....Това ако е причината доста солено им излиза.. цената на кола на 1г е 30% поне надолу от нова, ако не и повече. Много малко разумни хора биха се разделили с новата си кола за доста по ниска цена от тази за която са я купили. (Освен ако не са на зор..)