IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Corolla сменя радикално посоката

Следващото поколение на модела ще получи нова платформа и хибридна версия

Toyota Corolla сменя радикално посоката

Следващото поколение на най-популярния модел на планетата – Toyota Corolla, ще излезе през 2018 г. Представител на компанията разкри пред медиите по време на автосалона в Шанхай какво трябва да очакваме от 12-ата генерация на автомобила.

Toyota Corolla сменя радикално посоката

Машината ще бъде изградена на новата модулна платфома TNGA или по-точно на нейната версия GA-C, предназначена за компактни модели. На нея бяха създадени още Toyota Prius и Toyota C-HR, а предстои да бъде пуснат и кросоувър в стила на първото поколение на RAV-4.

При предишните две генерации на Corolla беше използвана архитектурата Toyota New MC, като сегашното, 11-о поколение, се произвежда от 2013 г. Промяната на шасито ще доведе и до новости в конструкцията. В компанията ще заложат на високоякостна стомана с лазерно заваряване и задно многоточково окачване, което ще замени сегашното полунезависимо.

Промените ще има и при силовите агрегати. Моделът ще получи хибридна версия, която ще бъде взаимствана от Prius Prime. В неговата основа е 1,8-литров бензинов мотор, който работи с електромеханичен вариатор. Мощността на агрегата е 122 к.с. Досега от Toyota предлагаха хибрид само за две от версиите на модела – хечбека Auris и седана Corolla за китайския пазар (на снимката).

Останалите двигатели ще зависят от конкретния пазар, на който ще се предлага автомобилът. Очаква се те да бъдат идентични с тези на кросоувъра C-HR. Това означава, че Corolla ще получи 1,2-литров турбомотор 8NR-FTS (116 к.с.), 1,5-литров атмосферен 2NR-FE с мощност 90 или 104 к.с., както и 2,0-литров 3ZR-FAE (155 к.с.).

Според японските медии, през 2018 г. ще бъде представено единствено версията на модела за вътрешния пазар, а едва през 2019 г. новата Corolla ще се появи и в други държави.

Снимка: Toyota

Тагове: prius toyota corolla tnga
0 от 500
  • #10
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дизайна си е много добър. Особено последния фейслифт на Корола. Здрави, надеждни и комфортни коли - какво повече? Иначе е несериозно под почти всяка статия тук масово да има негативни мнения, не че повечето пишещи някога ще си купят нов автомобил. Но пък се чувстват длъжни да критикуват. Смешно е.
  • #9
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нашите коли се произвеждали "в Германия от бай Мехмед, 3-то поколение айранджия.", викат, а техните коли директно в Айрянистан се произвеждат. Ами сега ?
  • #8
    8 rate up comment 4 rate down comment
    сополанкото ( преди 6 години )
    Ха-ха! А Голф и Пасат като са на една платформа, дали са в един сегмент?Ей, ама колко сте заухави само форумните вагонетки, равни нямате.
  • #7
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Приус и Корола на една платформа, ха, ха! Къде е е сополанкото, който ревеше, че приус бил в D- сегмента? Туше!
  • #6
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вариатор ... трагедия!
  • #5
    11 rate up comment 4 rate down comment
    doc ( преди 6 години )
    Над 40 МИЛИОНА продадени автомобила казват ВСИЧКО за този ненадминат култов модел!!!
  • #4
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Санчо инженера ( преди 6 години )
    Ясно е че японците няма да се научат да правят красиви коли. И след като все се получават такива недоразумения след месеци на дизайнерски напъни поне да заложат на случайноста. Засилват колата и тряс в някой зид. Каквото стане това да започват да произвеждат. По добре отколкото тези грозотии
  • #3
    5 rate up comment 4 rate down comment
    bibendum ( преди 6 години )
    Bye bye Avensis
  • #2
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 6 години )
    Трепач (на голфове)!
  • #1
    20 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    изглежда страхотно.от сега мога да предвидя че хибридната версия ще се харчи най-много. дори съм сигурен че повече от аурис и приус ако е като актуалната или тази на снимката.евала на тойота. никога ну са блестели с красиви автомобили но това вече е минало. какво по хубаво от здрав,надежден,икономичен и красив автомобил.още веднъж браво на тойота. така се правят нещата.