IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Къде се тестват Mercedes-ите?

Край Щутгарт има трасе с плашещ вираж, през който тестовите пилоти карат без ръце

Къде се тестват Mercedes-ите?

Преди точно 50 години Mercedes-Benz отваря известното си тестово трасе в близост до централния си завод в Щутгарт. Проектът стартира година по-късно, а до това се стига след близо 3 години обсъждания в ръководството на компанията.

Къде се тестват Mercedes-ите?

Първият сегмент, който бил въведен в експлоатация, бил комплекс от концентрични кръгове, които били покрити с различна настилка - син базалт, бетон, хлъзгав асфалт и големи павета. Всички те били оборудвани с вградени пръскачки, които позволява тестове и на мокра настилка.

Но по това време, точно както днес, Mercedes-Benz имали голямо портфолио от модели – от обикновени седани и комбита до камиони, високопрофодимите машини Unimog, спортни автомобили, автобуси и състезателни коли. Малко след работа работата по първата част от трасето била завършена, станал очевиден фактът, че съоръжението е „все още неподходящо за тестване на голяма част от пътническите и комерсиални машини“. Инженерите искали място, където да могат да провеждат високоскоростни тестове, изпитания за издръжливост, отсечка с неравна настилка за изпробване на окачването, както и тестова писта за леко- и тежкотоварните машини. Именно заради тази нужда, съоръжението било поетапно разширявано, за да отговори на всички тези потребности.

Къде се тестват Mercedes-ите?

Според официалната информация, общата дължина на всички тестови отсечки е 15 460 метра, от които 3018 метра са запазени за високоскоростното трасе, което има и ужасяващо стръмни виражи, на които германците твърдят, че теоретично е възможно вдигането на 200 км/ч, но с уговорката, че човешкото тяло не би могло да издържа на натоварването.

Къде се тестват Mercedes-ите?

Интересното е, че на същият вираж е възможно човек да кара със скорост от 150 км/ч, без да държи волана с ръце. От компанията обясняват, че при тази скорост върху гумите не се упражняват никакви странични сили, така че колата запазва линията си без намеса от страна на шофьора.

Къде се тестват Mercedes-ите?

В последните 50 години тестовото съоръжение е било обновявано постоянно, за да се адаптира към новите условия и новите изисквания на модерните автомобили. Така например, там вече има отсечка, покрита с обезшумена асфалтова настилка, където акустичните инженери на Mercedes могат да измерват шума от движещите се автомобили.

Къде се тестват Mercedes-ите?

Снимки: Mercedes-Benz 

Тагове: mercedes-benz
0 от 500
  • #12
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    това, че е селски тарикат с бабаитски наклонности не значи, че е умен, а че тези, които успява да респектира са по-глупави
  • #11
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ценко Чоков кара мерцедес, а той никак не е глупав, никак.
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    B-clasa ( преди 6 години )
    Това да не е някоя статия от 1990 г. Всички снимки са на модели преди 30 години!
  • #9
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мерцедес се провали с Крайслер, Фиат ги вдигнаха на крака.Германците имат заигравки с Хюндай, с Митсубиши, но с Рено си е направо любов.Германците са като NOKIA, света и пазарите са съвсем различни вече.Младите клиенти, нямат нищо общо като консуматорска култура, за разлика от дядките които управляват Европейските компании.
  • #8
    7 rate up comment 3 rate down comment
    не анонимен ( преди 6 години )
    кое са спряли бе "колега" ?Туинго - Смарт , Канго - Цитан , Клио - Б класа !!!Сигурно имаш впредвид че вече не вземат само двг-то а само сменят емблемата.Главата ти е преработена :))))))))))))
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Първата снимка е много готина. Сигурно е яко да си шофьор на тези тестове.
  • #6
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе нали знаете, че мерц купиха крайслер, а не обратното?Демек мерц. казват и задават пътя на крайслер не обратното - как тогава реши, че заради крайслер им се е занижило качеството ?
  • #5
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "..Ми сега като ползват двигатели на Рено .."Спряха колега...и да вметна че двигателите които ползваха от Рено, са преработени, турбота, електроника и т.н. А това че Инфинити ползва двигатели от МБ..или няма нужда да се споменава!
  • #4
    11 rate up comment 5 rate down comment
    До Мики Маус ( преди 6 години )
    Хахахаха.....Искрено ме разсмя с твоя виц. Голям комедиант си. Никът ти си е точно на място. Хахаха... Ама как талантливо ги измисляте тия смехории, бе....
  • #3
    6 rate up comment 24 rate down comment
    Мики Маус ( преди 6 години )
    За Мерцедес или добро или нищо с техния мижав пазарен дял.И не се пенете там където Мерцедес се провали Фиат им показа кое е качествено.