IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Porsche Cayenne сваля 100 кг.

Кросоувърът на немците ще дебютира през 2018 г.

Новият Porsche Cayenne сваля 100 кг.

Третото поколение на Porsche Cayenne ще бъде поне със 100 кг. по-леко от своя предшественик. Това съобщава изданието Auto Express, според което кросоувърът ще се появи на пазара най-късно през лятото на 2018 г.

Новият Porsche Cayenne сваля 100 кг.

Всъдеходът ще бъде изграден на модулната платформа MLB Evo, която вече се използва при моделите Audi Q7 и Bentley Bentayga. Тя ще бъде и в основата на следващия Volkswagen Touareg, както и на Lamborghini Urus, който трябва да се появи на пазара в началото на 2018 г.

Очакванията са новият Cayenne да взаимства голяма част от стилистическите елементи на по-малкото си братче – Macan. Като цяло флагманският SUV на Porsche обаче ще запази лесно разпознаваемия силует. В салона ще се появи цифров панел и консола в стила на новото поколение на Panamera.

От този модел ще бъдат взаимствани и силовите агрегати на всъдехода. Те включват 2,9-литров туин-турбо V6 и 4,0-литров би-турбо V8, развиващи съответно 440 и 550 к.с.

Шефът на отдела за изследвания и разработки в Porsche – Волфганг Хатц, вече открито обяви, че новият Cayenne ще стане най-бързият всъдеход на планетата. В момента това звание принадлежи на Jeep Grand Cherokee Trackhawk, който е оборудван с 6,2-литров HEMI, развиващ 707 к.с. Американският модел ускорява от 0 до 100 км/ч за 35 секунди и развива над 300 км/ч.

Освен стандартен Cayenne компанията Porsche ще предложи и версия крос-купе. Този автомобил вече бе забелязан по време на изпитания през лятото на 2016 г.

Снимка: AutoExpress

Тагове: porsche cayenne
0 от 500
  • #1
    13 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ама фаровете пак ли ще им падат в движение или? Сега може и за стоповете да вкарат подобна "екстра", която да намалява теглото дори и след покупката...Спортни приоми всякакви ползват от Троше.