IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW и Mercedes се отказват от дизелите в САЩ

Новите правила за вредните емисии ще ускорят процеса

BMW и Mercedes се отказват от дизелите в САЩ

Автомобилната индустрия още дълги години ще усеща ефекта от скандала „Дизелгейт”, а последствията от него ще променят и предлагането на автомобили на определени пазари.

BMW и Mercedes ще се откажат от дизелите в САЩ

Според последната информация от BMW и Mercedes, публикувана от списание Car and Driver, двете компании най-вероятно ще спрат да предлагат дизелови модели на американския пазар. Дизелите и без това не се продават особено добре в Щатите, но скандалът с Volkswagen допълнително увреди имиджа им и това уплаши доста потенциални клиенти.

Решението на BMW и Mercedes ще е важно, тъй като това са двата най-големи автомобилни производителя, които предлагат дизелови модели на американския пазар.

BMW и Mercedes ще се откажат от дизелите в САЩ

„Автомобилите с дизелови двигатели са скромно малцинство на пазара в САЩ и не очакваме продажбите им да започнат да растат – призна шефът на продажбите и маркетинга на BMW Йън Робъртсън. – В бъдеще те ще бъдат заменени с бензинови хибридни plug-in модели, но за да стане това, трябва да бъдат затегнати правилата за вредните емисии.”

Според Робъртсън, същото ще се случи и в Европа, но с малко по-бавни темпове и също ще е свързано с промени в регулациите и разходите на компаниите.

„Уверен съм, че дизелите имат бъдеще в Европа – допълни главният изпълнителен директор на Mercedes Дитер Цетше. – Не мога да се ангажирам с точна прогноза за това колко още време ще продаваме дизели в САЩ.”

Решението на двете германски компании ще зависи и от действията на администрацията на новия президент Доналд Тръмп. Ако се сбъднат очакванията, че властта няма да затяга толкова сериозно правилата за вредните емисии и изискванията за разход на гориво, то този процес може да се забави и в Щатите.

Тагове: bmw mercedes
0 от 500
  • #2
    45 rate up comment 17 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Индианците имат една поговорка: когато забележиш че яздиш умрял кон, слез от него. Японците видяха че дизела е умрял още през 90-те и започнаха да разработват хибриди. Немците с 20 години закъснение и стотици милиарди прахосани за лансиране на канцерогенна технология, стигнаха да същия извод. По-добре късно отколкото никога.
  • #1
    25 rate up comment 5 rate down comment
    X5 M50D ( преди 7 години )
    Клекнаха.....