IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW и Mercedes се отказват от дизелите в САЩ

Новите правила за вредните емисии ще ускорят процеса

BMW и Mercedes се отказват от дизелите в САЩ

Автомобилната индустрия още дълги години ще усеща ефекта от скандала „Дизелгейт”, а последствията от него ще променят и предлагането на автомобили на определени пазари.

BMW и Mercedes ще се откажат от дизелите в САЩ

Според последната информация от BMW и Mercedes, публикувана от списание Car and Driver, двете компании най-вероятно ще спрат да предлагат дизелови модели на американския пазар. Дизелите и без това не се продават особено добре в Щатите, но скандалът с Volkswagen допълнително увреди имиджа им и това уплаши доста потенциални клиенти.

Решението на BMW и Mercedes ще е важно, тъй като това са двата най-големи автомобилни производителя, които предлагат дизелови модели на американския пазар.

BMW и Mercedes ще се откажат от дизелите в САЩ

„Автомобилите с дизелови двигатели са скромно малцинство на пазара в САЩ и не очакваме продажбите им да започнат да растат – призна шефът на продажбите и маркетинга на BMW Йън Робъртсън. – В бъдеще те ще бъдат заменени с бензинови хибридни plug-in модели, но за да стане това, трябва да бъдат затегнати правилата за вредните емисии.”

Според Робъртсън, същото ще се случи и в Европа, но с малко по-бавни темпове и също ще е свързано с промени в регулациите и разходите на компаниите.

„Уверен съм, че дизелите имат бъдеще в Европа – допълни главният изпълнителен директор на Mercedes Дитер Цетше. – Не мога да се ангажирам с точна прогноза за това колко още време ще продаваме дизели в САЩ.”

Решението на двете германски компании ще зависи и от действията на администрацията на новия президент Доналд Тръмп. Ако се сбъднат очакванията, че властта няма да затяга толкова сериозно правилата за вредните емисии и изискванията за разход на гориво, то този процес може да се забави и в Щатите.

Тагове: bmw mercedes
0 от 500
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    До Енцо:Ами колега, те всички чукчи тука, не са я чели статията и направо са се наредили да плюят Японци и Немци на общи основания :))))
  • #11
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Рапър ( преди 7 години )
    Тежко карам в моя стил снощи яко съм препилИ нема грижи bm veto qko dviji
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Enzo, за *** всичко е нормално и когато е прочел половин книга на десетилетие. Надали мога да говоря друго нещо с теб, прекалено си посредствен.
  • #9
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тръмп ще ПРЕпотвърди - САМО американските дизели са екологични и изхърлят чист кислород.America first
  • #8
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Enzo ( преди 7 години )
    О-о-о-ох... що не вземете да прочетете пак тъпата статия! И ако пак не я разберете... я прочетете пак! Става ясно от написаното само едно - "не ни дреме дали ще се наложи да спрем да предлагаме дизели в САЩ, защото те там винаги са били незначителен процент от общите ни продажби. Но засега не се знае дали и кога ще се наложи да мислим по въпроса, защото се надяваме новата администрация да не затяга еконормите, което ще ни позволи да продължим да продаваме дизели в САЩ." Всичко е нормално!
  • #7
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Чворкин ( преди 7 години )
    В Европа- дизел, в Америка - шистов газ. Нема празно, здравните каси треа работят!
  • #6
    19 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Само американските дизелови пикапи са екологични въпреки, че пушат като парни локомотиви. Ама пушека им е здравословен.
  • #5
    25 rate up comment 6 rate down comment
    Germany ( преди 7 години )
    Съдейки по всичко, в Америка предстои да забранят с*кса, за да не обиждат импотентните.
  • #4
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пак на американците простотиите
  • #3
    25 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ама що бе. то туй най чистата технология. тук в европа знаете ли колко години ни лъгаха че е така. май вас не успяха. ще се окаже че сте по умни явно щом не им се вързахте на лъжливата нацистка пропаганда и ги разкрихте какви лъжци са.