IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проследете еволюцията на VW Golf GTI в последните 40 години (ВИДЕО)

Първият истински хотхеч е извървял доста дълъг път от създаването си през 70-те

Проследете еволюцията на VW Golf GTI в последните 40 години (ВИДЕО)

Преди малко повече от 40 години, група инженери от Volkswagen взели най-новата инжекционна система на Bosch и я монтирали в двигателя на Audi 80. Те натъпкали всичко това под капака на новия тогава Golf и стиснали палци с надеждата проектът им да бъде одобрен на следващото събрание на Управителния съвет на Volkswagen.

Проследете еволюцията на VW Golf GTI в последните 40 години (ВИДЕО)

И така се ражда Volkswagen Golf GTI, който впоследствие се превръща в основател на цял един клас. Технически погледнато, това не е първият хотхеч в света, но е първият такъв автомобил, конструиран и изпълнен както трябва. Голяма част от произведените автомобили от серията са в движение и днес, което е явно доказателство за това, че инженерите на Volkswagen са си свършили работата добре.

В същото време Golf GTI Clubsport S е една от последните разработки на германската компания – далечен роднина на култовия Golf 1 GTI. Този автомобил няма задни седалки, само и само, за да успее да се превърне в най-бързия сериен автомобил с предно предаване на „Нюрбургринг“. Неговият „цивилен“ близнак се казва Clubsport Edition 40, който е доста по-култивиран и става за ежедневно ползване, но въпреки това разполага с 261 к.с. и 350 Нм максимален въртящ момент. Нещо повече, в режим “overboost” турбината помага на двигателя да произведе още по-голяма мощност – 286 к.с., но само в рамките на 10 секунди.

Може ли обаче тази кола да бъде сравнена по някакъв начин с оригинала? И двете машини имат топка на скоростния лост, която наподобява голф топка. Същото важи и за червените акценти, но има ли още? Вижте във видеото по-долу. 



Снимка: largus.fr

0 от 500
  • #17
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Ползващия ( преди 7 години )
    Тук всеки си мери нещо,хората които са прагматични не са на почит.Важното е да се хейтва.Аз намирам слабите и недодялани места и ги коригирам колкото мога,пак за разлика от тези с лакираните нокти и дървените философи.Аз от мойте покупки съм си доволен,избрани са за това което са предназначени,ремонтирам си нещата навреме и двете са в топ състояние.
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не всички японски коли са ширпотреба. Цената на оригиналните части е по-висока, но това не важи само за Японските коли. Колите са за вършене на работа, точно за това съм с такава :). Незнам защо си мислиш, че искам да си меря с някой нещо.
  • #15
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Ползващия ( преди 7 години )
    Ползвам и японска и немска,нещо да кажеш по въпроса.И едната си има отрицателни черти и другата.,На едната чатите са и двойно по скъпи от на другата сещаш ли се на коя.Смисъла на думичката ширпотреба знаеш ли я.Сега я прилепи към японската марка.Да почвам ли с примерите.Като опрем до специфични продукти които ги няма при японците и става доста комично.Та айде моля.МПС тата са да вършат работа а не да си мерим носовете.
  • #14
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До предпоследният ( преди 7 години )
    "... Японците в Европа не са на почит,проста причина има си местно производство и то е доста по добро" Сигурен ли си, че е по-добро? Искам да ти кажа , че който се е качил на японска кола друго вече не иска. Можеш ли да се досетиш защо ?
  • #13
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Много хубав клип на Топ Гиър за Гоуф 2 ГТИ.Една Корола 1.6 го направи крив.Така и с другите батали на марката.
  • #12
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тука има хора, дето на хонорар л иса при японските фирми та такъв мерак да зашитават нещо си.Айде един път завинаги да ви увре в манерките едно .Японците в Европа не са на почит,проста причина има си местно производство и то е доста по добро.Точка.Кой пръв кой втори,кво бил измислил.Едните се развиват, други закриват..то се вижда.Голф 8 ще има..а Цвик? И пасат ще има..а Акорд? Техните изобретения са фалшиви,а твойте :) .
  • #11
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Като ( преди 7 години )
    сравниш броя на продадените сивици и голфове в световен мащаб и ще ти стане ясно на кого принадлежи короната и класа.
  • #10
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Значи че Сивик е родоначалник на сегмента. Претенциите на Голф за оригиналност са без аболютно никакво покритие. Както между впрочем и повечето немски лъже-"изобретения".
  • #9
    7 rate up comment 3 rate down comment
    . ( преди 7 години )
    И какво от това?Значи ли че е по-добър?
  • #8
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сивик е хечбек с предно разположен двигател и предно предаване. Излиза 2 години преди Голф. Факт.