IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мика Хакинен се върна в McLaren

Финландецът става посланик, ще преговаря със спонсори

Мика Хакинен се върна в McLaren

Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен се завръща в McLaren и поема ролята на посланик на тима, като от отбора обясниха, че ангажиментът му е „дългогодишен”.

Мика Хакинен се върна в McLaren

Финландецът, който има легендарен статут сред феновете на Формула 1, спечели и двете си титли с болид на McLaren през 1998 и 1999 година, има 130 старта в световния шампионат и 20 победи. Двубоите на Хакинен със 7-кратния световен шампион Михаел Шумахер са част от историята на спорта, а германецът обяви след края на кариерата си, че точно Мика е бил най-трудният му съперник.

Мика Хакинен се върна в McLaren

„Винаги съм смятал McLaren за моя дом във Формула 1 – заяви 48-годишният Хакинен. – Последните няколко години са трудни за тима, но винаги съм смятал, че е въпрос на време McLaren да се върне на върха и искам и аз да помогна за това. „Беше лесно да се върна в McLaren, винаги съм поддържал контакт с отбора и все още познавам много хора тук, като съм работил с тях по времето, когато бях пилот в отбора.

„Очаквам с нетърпение съвместната ни работа с новия шеф на тима Зак Браун, в чиято колекция е болидът, с който се състезавах през 2001 година и с който съм печелил състезания. С него вече говорихме какво можем да направим заедно и смятам, че сега поставяме основите на бъдещите ни успехи.”

Освен с Браун, Хакинен ще работи и с маркетинг отдела на тима, който поддържа връзка с утвърдени и нови партньори на McLaren, като има да решава важни задачи – славният британски тим ще участва и през 2017 година във Формула 1 без основен спонсор, а възможността това да се случи и през 2018 е повече от реална, като се имат трудностите с новия мотор на Honda, които се появиха по време на предсезонните тестове в Барселона.

Тагове: mclaren
0 от 500