IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Промяна в плана - новият VW Phaeton става конкурент на Tesla

Моделът ще бъде създаден от нулата и ще излезе през 2020 г.

Промяна в плана - новият VW Phaeton става конкурент на Tesla
Новият флагмански седан на Volkswagen ще бъде създаден от нулата, ще се задвижва с електричество и ще се конкурира директно с Tesla Model S, съобщава изданието Autocar, като цитира шефа на компанията Херберт Дийс. От думите му става ясно, че моделът ще носи името Phaeton, въпреки че няма да има нищо общо с добре познатия автомобил.

Промяна в плана - новият VW Phaeton става конкурент на Tesla
 
Производството на сегашния VW Phaeton продължи 15 години и бе спряно едва през миналата есен. Това беше най-амбициозният и най-скъп проект в историята на концерна Volkswagen Group, който се оказа и неговият най-голям провал. "Рожбата" на Фердинанд Пиех доказа, че луксозен автомобил с големи размери може да бъде произведен от обикновена марка, но именно нейната емблема кара гоlляма част от купувачите да се откажат от придобиването му.
 
От няколко години се носят различни слухове за бъдещето на Phaeton, но едва сеге вече е ясно, че във Volkswagen нямат намерение да се отказват от модела, а ще му дадат няколко години почивка, след което ще го върнат на сцената като луксозен електрически седан.

"Ние хвърлихме много сили за разработката на новия Phaeton, но това се оказа недостатъчно. Съвременият голям седан трява да бъде конкуретноспособен и дори да превъзхожда Tesla Model S, който повечето производители считат за образец за подражание в този сегмент", обясни Дийс.

Новото поколение на VW Phaeton ще бъде изградено на модулната платформа за електромобили MEB и ще се появи ориентировъчно през 2020 г. Според Дийс като параметри германският седан ще превъзхожда Tesla Model S, но със сигурност през следващите 3-4 години и американският производител няма да стои със скръстени ръце.

Снимка: Volkswagen
0 от 500