IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Маркионе: Купуват си Lamborghini, ако не могат да се доберат до Ferrari

За нищо на света няма да се откажем от атмосферните V12 мотори, уверява шефът на FCA

Маркионе: Купуват си Lamborghini, ако не могат да се доберат до Ferrari

Шефът на FIAT Chrysler Automobiles и на Ferrari Серджо Маркионе зарадва представителите на медиите на автомобилното изложение в Женева със специална пресконференция, на която говори по най-различни теми – от това защо феновете на Скудерията си купуват Lamborghini до какво можем да очакваме през новия сезон във Формула 1.

Маркионе: Много хора си купуват Lamborghini, защото не могат да се доберат до Ferrari

На първо място Маркионе обяви, че Ferrari няма да се отказва от атмосферните V12 двигатели – тема, която е много важна в малкия свят на супер спортните автомобили.

„Мнението ми по този въпрос е ясно – V12 моторите няма да изчезнат, ще продължим да ги ползваме, при това без турбокомпресори – обясни Маркионе. – Но предизвикателството пред нас е да комбинираме тези двигатели с електромотор, за да получим максимална мощност. Тази стъпка, за създаването на такава хибридна система, ще стане факт след две години, само почакайте.”

А защо хората, които искат Ferrari, си купуват Lamborghini?

Маркионе: Много хора си купуват Lamborghini, защото не могат да се доберат до Ferrari

„Уважавам много Стефано Доменикали (бивш шеф на тима на Ferrari във Формула 1 и настоящ главен изпълнителен директор на Lamborghini) – обясни Маркионе. – Но много хора си купуват кола от Lamborghini, просто защото не успяват да се вредят за Ferrari.
За 2017 година сме планирали да произведем по-малко от 8500 коли, но това е ръст спрямо 2016. Списъкът с чакащите за някои от нашите модели е изключително дълъг. На изложението тук се срещнах с няколко човека, които много искаха наш автомобил, но останаха извън списъците, това е най-лошото нещо, което можеш да кажеш на един клиент.”

И накрая нещо за новия сезон във Формула 1. Защото 2016 се превърна в поредното разочарование за италианците – всички очакваха, че те ще се борят с Mercedes за титлата, но се оказа, че Скудерията загуби и битката за второто място срещу Red Bull и не успя да спечели нито едно състезание. Самият Маркионе прогнозира големи успехи в началото на 2016, но сега се изказва доста по-внимателно.

Маркионе: Много хора си купуват Lamborghini, защото не могат да се доберат до Ferrari

„За предсезонните тестове в Барселона имахме две цели: да се убедим, че новата ни кола е надеждна и да не сме по-бавни от Red Bull – заяви шефът на Черните кончета. – В момента Mercedes все още е напред, що се отнася до McLaren – желая им бързо да се възстановят.

„Сезонът във Формула 1 ще е интересен. Колите са много по-бързи в сравнение с миналата година, пилотите ще трябва да се потрудят доста повече, за да си заслужат заплатите, което според мен е добре. Новите коли са много по-трудни за каране и изтощават пилотите.”

Тагове: ferrari lamborghini
0 от 500
  • #15
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    Ламбо е хубава марка, но...Ферари е икона. Техните двигатели и пътно поведение никой не ги достига. Вижте което и да е автомобилно издание. Прав е напълно. И двете марки са страхотни, но...Ферари е топ. Особено пък от както Ламбо стана немско нещата започнаха да се скапват, сега и джип Ламбо предстои...Немец от ВАГен вземе ли го...накрая все става Гоуфо/
  • #14
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    не знам дали някой е виждал едно до друго 458 и Галардо. аз съм виждал - ламбо-то впечатлява повече. даже доста повече. а това че винаги ще има гъзари дето ще си дават парите за ферари - си е факт, за него Маркионе няма никакви заслуги
  • #13
    7 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Г-н Маркионе е толкова автомобилен мениджър колкото и г-жа Бара. И двамата са ексел мастъри като гледам....
  • #12
    10 rate up comment 11 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 7 години )
    Не харесвам Ферари точно заради тази агресивност без особено покритие, що се отнася до клиентите им. Трябвало да имаш пет други автомобила на марката, чисто съдебно досие и сини очи, за да купиш Ла Ферари, трябвало не знам си кво, не знам си що... Ламборгини като история, марка и дизайн дори са ми много повече на сърцето. При съответната финансова възможност естествено бих купил техен автомобил.
  • #11
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ще дойде време ите ще клекнат, няма как такива са времената. И Маркионе няма да е вечен. Ламборгини пък да не са турбо? Те също са традиционалисти. Ако сега оторите Мобиле, ще видите че се продават 29 ферарита(години 2008-2017) и 20 Ламборгинита (години 2004-2016) цените им са сходни. Така че тоя много да не се изхвърля, а вие не си мислете че е чак толкова трудно да се сдобиеш с Ферари. Кинти да има може да се заринете с Феарита и Ламбовци.
  • #10
    15 rate up comment 9 rate down comment
    x ( преди 7 години )
    Обиколката на някаква си писта ли прави колата добра!? Ега'ти ***. Ферари се определя като инженерен шедьовър. Не от мен разбира се. За никой ВАГ не съм чувал подобно нещо. А вие?
  • #9
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Аз лично си мечтая да имам ферари. За ламборгини(ауди ЕР 8, разбирай има *** от голф) въобще ни ми е хрумвало.
  • #8
    9 rate up comment 15 rate down comment
    хаха ( преди 7 години )
    Съжелявам, но Ферари даже не казват колко време им отнема обиколката около ринга, пък после ще говорят...
  • #7
    19 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Прав е, Ферари ограничават производството на моделите си за да бъдат ексклузивни! Не всеки може да си позволи тяхна кола, не от финансова гледна точка, а просто серията от даден модел е разпродадена за 3-4 години напред! Про Ламборгини е точно обратното, правят колкото се може повече, като лепят емблеми върху Ауди-та и продават на 2-на и 3-на цена!
  • #6
    18 rate up comment 7 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Маркионе, само за изказването за V12 двигателите го уважавам. И ще е интересно да видим тази нова хибридна система, за която говори.Иначе за анонимните - Ферари продават много повече коли от Ламборгини (повече от 2 пъти), а с по-скъпи. Те Ламбо добрече ще пуснат СУВ, че да вдигнат малко пордажбите за тази година :)))И когато Ламборгини спечелят Ф1, елате да спорим, иначе кавито искат рекорди да поставят.