IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Маркионе: Купуват си Lamborghini, ако не могат да се доберат до Ferrari

За нищо на света няма да се откажем от атмосферните V12 мотори, уверява шефът на FCA

Маркионе: Купуват си Lamborghini, ако не могат да се доберат до Ferrari

Шефът на FIAT Chrysler Automobiles и на Ferrari Серджо Маркионе зарадва представителите на медиите на автомобилното изложение в Женева със специална пресконференция, на която говори по най-различни теми – от това защо феновете на Скудерията си купуват Lamborghini до какво можем да очакваме през новия сезон във Формула 1.

Маркионе: Много хора си купуват Lamborghini, защото не могат да се доберат до Ferrari

На първо място Маркионе обяви, че Ferrari няма да се отказва от атмосферните V12 двигатели – тема, която е много важна в малкия свят на супер спортните автомобили.

„Мнението ми по този въпрос е ясно – V12 моторите няма да изчезнат, ще продължим да ги ползваме, при това без турбокомпресори – обясни Маркионе. – Но предизвикателството пред нас е да комбинираме тези двигатели с електромотор, за да получим максимална мощност. Тази стъпка, за създаването на такава хибридна система, ще стане факт след две години, само почакайте.”

А защо хората, които искат Ferrari, си купуват Lamborghini?

Маркионе: Много хора си купуват Lamborghini, защото не могат да се доберат до Ferrari

„Уважавам много Стефано Доменикали (бивш шеф на тима на Ferrari във Формула 1 и настоящ главен изпълнителен директор на Lamborghini) – обясни Маркионе. – Но много хора си купуват кола от Lamborghini, просто защото не успяват да се вредят за Ferrari.
За 2017 година сме планирали да произведем по-малко от 8500 коли, но това е ръст спрямо 2016. Списъкът с чакащите за някои от нашите модели е изключително дълъг. На изложението тук се срещнах с няколко човека, които много искаха наш автомобил, но останаха извън списъците, това е най-лошото нещо, което можеш да кажеш на един клиент.”

И накрая нещо за новия сезон във Формула 1. Защото 2016 се превърна в поредното разочарование за италианците – всички очакваха, че те ще се борят с Mercedes за титлата, но се оказа, че Скудерията загуби и битката за второто място срещу Red Bull и не успя да спечели нито едно състезание. Самият Маркионе прогнозира големи успехи в началото на 2016, но сега се изказва доста по-внимателно.

Маркионе: Много хора си купуват Lamborghini, защото не могат да се доберат до Ferrari

„За предсезонните тестове в Барселона имахме две цели: да се убедим, че новата ни кола е надеждна и да не сме по-бавни от Red Bull – заяви шефът на Черните кончета. – В момента Mercedes все още е напред, що се отнася до McLaren – желая им бързо да се възстановят.

„Сезонът във Формула 1 ще е интересен. Колите са много по-бързи в сравнение с миналата година, пилотите ще трябва да се потрудят доста повече, за да си заслужат заплатите, което според мен е добре. Новите коли са много по-трудни за каране и изтощават пилотите.”

Тагове: ferrari lamborghini
0 от 500
  • #25
    2 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    хаха добре, го е казал шефа на Ламборгини ама дали си вярва? - имали най-добрия двигател на света :) Нека да идат един сезон в Ф1 с 'най-добрия' си двигател, да им покажат Мерц и Ферари как се прави. То не е като да завъртиш една обиколка на ринга :)А за пордажбите, Ферари имат списък с киленти и въпреки овеличаващия се капацитет на производство (до към 9000 бр коли за 2019г.) пак отказват да продават коли на някой от клиентите си. А Ламборгини, правят СУВ за да си вдигнат продажбите, но комент
  • #24
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тоя къде е писал, че Ферари се продавал в ограничени бройки а Ламборджини било шир потреба да гледа продажбите. Ферари почти 8500, Ламборджини 4000бр. НЕ виждам и къде е по-евтино Ламбото? При о слабите модели цените са аналогични, при култовите нещата са същите. Виж цените на Шестия елемент на Ламборджини, по-скъпо е от Вейрон, Lamborghini Veneno бе най-скъпия автомобил за 2014г.3,3 милиона евро а по късно излезе и кабрио версията за 5,2 милиона. За тия пари ще си купиш 4 Ферарита Лаферари.
  • #23
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Франк Синатра е казал, който иска да е някой си купува Ферари, който е някой си купува Ламборджини. Ферари обещаха, че ще бият времето на Порше на Нюрбургринг с Ла Ферари. Ходиха, караха една седмица на ринга, накрая си събраха багажа и се прибраха вичи 2 години не съобщават времето. Тръгнаха към ринга с високо парни фрази и лозунги, както се казва в народната мъдрост: Тръгнаха като Аслани, върнаха са посрани.
  • #22
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Грешка, иЗказване*, но за кравата няма да се поправя
  • #21
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Помня едно исказване на шефа на ламборгини- питаха го защо не направят отбор във Ф1, а той отговори: ние имаме най-добрия двигател в света, няма смисъл... хахахах бикчето май се оказва крава
  • #20
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Dido ( преди 7 години )
    Ламборгини е плод на егото на един тракторист, Ферари е плод на гения на един състезател! Това изчерпва всички спорове по темата! :-)
  • #19
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    До Д: Прав си, но Ламбо бяха екзотика и наистина италиански, преди да ги купи швабен казанен. Сега там има все по-малко италианци. До скоро шефа с еказваше Винкелман....
  • #18
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Д ( преди 7 години )
    В последния епизод на Топ Гиър Крис Харис описва много добре Ламбо-тата: псевдо-екзотики за хора, които не държат да могат да шофират и на усещането от шофирането. Което е друг начин да опишеш цялата гама, идваща от VW. Перфектни коли са, с добри двигатели, но удоволствието от шофирането е на заден план. Както при Тойота - това е нормално, таргет групата е различна.
  • #17
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ферарито си е един доста скъп фиат
  • #16
    7 rate up comment 2 rate down comment
    1234 ( преди 7 години )
    Ферари никога не са фалирали, за разлика от Ламборгини, които са били пред фалит многократно през годините. Енцо Ферари продава марката на ФИАТ, за да финансира състезателната програм на 512 S...