IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Махнете тези неща от колата си!

Представяме ви 10 напълно излишни и дори опасни аксесоара

Махнете тези неща от колата си!

Много вещи, което се намират в салона на автомобила, освен поставени от производителя, могат да бъдат разглеждани като безполезни и дори опасни. Те пречат на шофьора да следи пътя и могат да доведат до аварийна ситуация на пътя. Ето 10 такива аксесоара.

Играчка на огледалото

Махнете тези неща от колата си!

Меки играчки, закачени на огледалото, се виждат често, особено при автомобили, управлявани от дами. Всички предмети, които дори да секунда отвличат вниманието на водача или препречват погледа му, са опасни. Това могат да бъдат още икони или кръстове, който също са често срещани.

Калъф на волана

Махнете тези неща от колата си!

Преди години то бе доста разпространено, като се предлага варианти от най-различни материали. Някои от тези покривала изглеждат потресаващо, но което е по-важно те са излишни, а и опасни, тъй като по време движение могат да се извадят и да останат в ръцете на шофьора. Така той ще изгуби контрол върху колата.

Музика на задното стъкло

Махнете тези неща от колата си!

Колони и усилвател на музикалната уредба, поставени пред задния прозорец, изглеждат като удачно решение за тези, които обичат силната музика. Само че често водят до закриване на обзора на водача, а това е опасно.

Мигли на фаровете

Махнете тези неща от колата си!

Едно от най-нелепите неща, които са се появявали някога върху автомобила. Така и не е ясно защо някои хора го слагат, тъй като нито е красиво, нито е функционално.

Подсветка на долната част

Махнете тези неща от колата си!


Ако участвате в шоу през нощта, това е оправдано, но пък в никакъв случай не прави колата по-динамична. Същевременно тя наистина помага на собственика на автомобила да се отличава от тълпата, но в същото време привлича и специално внимание. На органите на реда, например.

Пластмасова туба

Махнете тези неща от колата си!

Тя също попада сред абсолютно излишните вещи в колата. В някои държави нейното използване е забранено, тъй като съхранието на гориво в нея, особено при топло време, е опасно.

Предпазна решетка

Махнете тези неща от колата си!

Декоративната предпазна решетка на предния край на капака има за цел да направи автомобила по красив, но като цяло не върши работа – нито пази от насекоми, нито от мръсотия. В същото време разваля аеродинамиката на машината, а това означава по-голям разход на гориво.

Ръкохватка на волана

Махнете тези неща от колата си!

Някои шофьори избират нарочно волан с такава дръжка. Той е популярен сред водачите на маршрутки, автобуси и камиони, като при тях върши работа. При леките коли обаче е напълно излишна. Причината е, че в камиона шофьорът седи вертикално и кормилото е под него, докато в колата то често е на нивото на гърдите му. Съответно има опасност ръкохватката да бъде закачена с ръкава на дрехата, а това води до загуба на контрол.

Перде на предния прозорец

Махнете тези неща от колата си!

Този атрибут е много рядко срещан, тъй като затъмняването на предните прозорци и без това е официално забранено и води до глоба за шофьора. Той пречи на видимостта на самия водач, а и прикрива лицето му.

Запушалки на предпазните колани

Махнете тези неща от колата си!

Те са създадени с цел да излъжат системата за безопасност при новите коли, която издава неприятен звук, когато коланът не е сложен. От гледната точка на пътната безопасност това може да доведе само до проблеми. В случая този, който ги използва, лъже единствено себе си.

Снимки: Интернет
 

0 от 500
  • #10
    4 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    е всички вече видяхме нагледно коя в действителност е селската нарка :)дошо се опитва от много време да ни убеди, че това бил най големият европейски и световен производител а то се оказа жълтурски леген :)от тук насетне да не съм чул повече за VW и селска марка в едно изречение, чу ли дошо ?
  • #9
    28 rate up comment 2 rate down comment
    Пеунишкию ( преди 7 години )
    Всичките цитирани по-горе екстри дават поне по 10 коня отгоре!Пропуснали сте:Антистатика (колата трябва да е заземена добре), китеник на таблото, плюшени играчки (навсякъде), "тарикатския номер", лепенки от рода "звяр в колата", антена (ако има повече от една още по-добре).И най-важната "притурка" към колата е кучето в ръцене на водача! Такъв един "вълкодав" изяжда поне няколко човешки живота отмах.Ай със здраве!
  • #8
    14 rate up comment 9 rate down comment
    hoho ( преди 7 години )
    Ами ти с "особеното отношение към колите", какво караш ? Алфа? Фиат? опел? форд?
  • #7
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Achtung ( преди 7 години )
    Калъфа за волана, може да се изхлузи само ако не е същия размер като волана. На повечето коли са между 36см и 40см, така че предварително трябва да знаете кой размер ви трябва.
  • #6
    16 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    от къде изровихте снимки на тея Тойоти - аз за цял живот не съм виждал тойота с *** на волана или с лампи отдолу - всеки знае много добре на кой концерн феновете използват такива екстри.
  • #5
    42 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Много ми е смешно, когато 2 лагера на почти еднакво селски марки спорят, кой е по-голям селанин. Разберете и VW и Тойота са гадни масовки бълващи много на брой, но с ниско качество легени за хора без особено отношение към колите.
  • #4
    24 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    *** на волана има почти всеки 2ри гоуф и всяка 2ра шкода, точно защото се ронят, като изтъркана долнопробна гума.Тойота с *** на волана не съм виждал.Но пък VW-ни с китеници, нелепи лепенки, калъфки на седалките и волана и т.н. има навсякъде.
  • #3
    13 rate up comment 31 rate down comment
    Bmw435i cc ( преди 7 години )
    Kalafa na volana e zapazena marka za toyotodjiite.Vse pak tiahnite volani se iztarkvat o6te do parvite 20000 kilometra.A kogato na6te toyotodjii ia vzemat na 10 godini ve4e ima i dupki po poda,koito zapalvat s tapi ot magare6ko vino.Muhaahhahahhaahhahahahah
  • #2
    16 rate up comment 11 rate down comment
    re ( преди 7 години )
    Cамо обърнете внимание на марката. :D После ние сме били фенове на селска марка.
  • #1
    11 rate up comment 29 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Калъфа на волана щял да приплъзне или да изскочи??????????????Вие наред ли сте????!!!!!