IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Махнете тези неща от колата си!

Представяме ви 10 напълно излишни и дори опасни аксесоара

Махнете тези неща от колата си!

Много вещи, което се намират в салона на автомобила, освен поставени от производителя, могат да бъдат разглеждани като безполезни и дори опасни. Те пречат на шофьора да следи пътя и могат да доведат до аварийна ситуация на пътя. Ето 10 такива аксесоара.

Играчка на огледалото

Махнете тези неща от колата си!

Меки играчки, закачени на огледалото, се виждат често, особено при автомобили, управлявани от дами. Всички предмети, които дори да секунда отвличат вниманието на водача или препречват погледа му, са опасни. Това могат да бъдат още икони или кръстове, който също са често срещани.

Калъф на волана

Махнете тези неща от колата си!

Преди години то бе доста разпространено, като се предлага варианти от най-различни материали. Някои от тези покривала изглеждат потресаващо, но което е по-важно те са излишни, а и опасни, тъй като по време движение могат да се извадят и да останат в ръцете на шофьора. Така той ще изгуби контрол върху колата.

Музика на задното стъкло

Махнете тези неща от колата си!

Колони и усилвател на музикалната уредба, поставени пред задния прозорец, изглеждат като удачно решение за тези, които обичат силната музика. Само че често водят до закриване на обзора на водача, а това е опасно.

Мигли на фаровете

Махнете тези неща от колата си!

Едно от най-нелепите неща, които са се появявали някога върху автомобила. Така и не е ясно защо някои хора го слагат, тъй като нито е красиво, нито е функционално.

Подсветка на долната част

Махнете тези неща от колата си!


Ако участвате в шоу през нощта, това е оправдано, но пък в никакъв случай не прави колата по-динамична. Същевременно тя наистина помага на собственика на автомобила да се отличава от тълпата, но в същото време привлича и специално внимание. На органите на реда, например.

Пластмасова туба

Махнете тези неща от колата си!

Тя също попада сред абсолютно излишните вещи в колата. В някои държави нейното използване е забранено, тъй като съхранието на гориво в нея, особено при топло време, е опасно.

Предпазна решетка

Махнете тези неща от колата си!

Декоративната предпазна решетка на предния край на капака има за цел да направи автомобила по красив, но като цяло не върши работа – нито пази от насекоми, нито от мръсотия. В същото време разваля аеродинамиката на машината, а това означава по-голям разход на гориво.

Ръкохватка на волана

Махнете тези неща от колата си!

Някои шофьори избират нарочно волан с такава дръжка. Той е популярен сред водачите на маршрутки, автобуси и камиони, като при тях върши работа. При леките коли обаче е напълно излишна. Причината е, че в камиона шофьорът седи вертикално и кормилото е под него, докато в колата то често е на нивото на гърдите му. Съответно има опасност ръкохватката да бъде закачена с ръкава на дрехата, а това води до загуба на контрол.

Перде на предния прозорец

Махнете тези неща от колата си!

Този атрибут е много рядко срещан, тъй като затъмняването на предните прозорци и без това е официално забранено и води до глоба за шофьора. Той пречи на видимостта на самия водач, а и прикрива лицето му.

Запушалки на предпазните колани

Махнете тези неща от колата си!

Те са създадени с цел да излъжат системата за безопасност при новите коли, която издава неприятен звук, когато коланът не е сложен. От гледната точка на пътната безопасност това може да доведе само до проблеми. В случая този, който ги използва, лъже единствено себе си.

Снимки: Интернет
 

0 от 500
  • #20
    1 rate up comment 3 rate down comment
    БТК ( преди 6 години )
    Какво против червения нос? Много яко стои на някои модели ...
  • #19
    23 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    97лв за винетка са много, но 20 за червен нос и рога за колата по коледа са ОК.Така и с миглите.
  • #18
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това със запушалките на коланите и до сега не знам, защо си ги купуват хората??!? Ако е зада излъжат, колата да не им пищи, съвсем спокойно мокат от менюто в настройките да изключат пищенето. Трябва да си кръгъл ***, вместо да изключиш пищенето да дадеш пари за такава глупост!
  • #17
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    е всички вече видяхме нагледно коя в действителност е селската нарка :)дошо се опитва от много време да ни убеди, че това бил най големият европейски и световен производител а то се оказа жълтурски леген :)от тук насетне да не съм чул повече за VW и селска марка в едно изречение, чу ли дошо ?
  • #16
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Миглите са си много полезни. Помагат на некадърните водачи да видят къде свършва колата.
  • #15
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Калъфа на волана е мн опасен, мн!Един път ударих голфа заради него, Целия гоуф се размаза, ама важното е че поумнях.И сега съм с АЛДИ!!!
  • #14
    27 rate up comment 3 rate down comment
    Бай Дизел ( преди 7 години )
    При залъгване на колана се случва следното:Ако се отвори въздушната възглавница, без да сте с колан може да се получи много неприятен камшичен удар. Ако не умрете, определено ще сте с проблеми в следващите поне 3 години и това е гаранция. Преди години един познат ходеше така с една протеза на врата около 3 години. Карал без колан, отворили се въздушните възглавници и честито!Та и тук ще е така - виждал съм го с очите си!
  • #13
    2 rate up comment 12 rate down comment
    sdfg ( преди 7 години )
    пердето и зарчетат да , но за останалите неща не съм съглаасен , каква е тази тендециозна статия ?
  • #12
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тубата си е полезна защото винаги може да разчиташ на 5-10 литра гориво което си е между 50 и 200 километра при някои видове двигатели.Всичко се случва когато си на път затова е по-добре да си готов за повечето неща.Освен горивната туба е добре да има и по-голям пожарогасител и минимум 10 литра питейна вода.
  • #11
    11 rate up comment 17 rate down comment
    нововнос ( преди 7 години )
    Всичко останало е вярно освен за калъфа. Ползвам *** на волана на всичките си коли, обичам волана да е по-дебел щот са ми големи ръцете. И да - предпазва волана от драскане и цапане, особено на шевовете.