IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford представи джобна ракета

Новата Fiesta ST излиза с 3-цилиндров мотор със 197 к.с.

Ford представи джобна ракета

Компанията Ford представи третото поколение на спортната версия на хечбека си Fiesta. Модификацията отново е получила добавка ST към името си, като е оборудвана с 1,5-литров двигател EcoBoost, развиващ 197 к.с. и 290 Нм въртящ момент.

Ford представи джобна ракета

Двигателят с 3 цилиндъра е комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия, което позволява на тази „джобна ракета” да ускори от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди. Това е с 0,2 секунди по-бързо от предвишната генерация на модела, съобщават от Ford.

От компанията разкриват още нещо – моторът на Fiesta ST разполага с функция, при която един от трите цилиндъра може да се изключва и по този начин се постига по-нисък разход на гориво. Това се случва при движение с по-малка скорост, когато двигателят EcoBoost работи на ниски обороти.

Освен това новият Ford Fiesta ST е получил система от 3 режима на движение -  Normal, Sport и Track. При всеки един от тях се променят настройките на турбото, на работата на електрически усилвател на волана и на системата за стабилизация. Последната се изключва при режим Track, като именно тогава на разположение на водача са посочените 197 к.с.

Снимки: Ford

 

Тагове: fiesta st ford fiesta
0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    С тези 197к.с. настоящите Клио РС и Корса ОПЦ ще го оставят в точка...
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Черната златка ( преди 7 години )
    Ако на година правиш не повече от 10 000 км. може и да изкара двигателя до 2 г, но не повече. За разхода на масло да не говорим, че ще е отчайващо висок. От маслото се запушва филтъра, изгорелите газове започват да се връщат отново в цилиндрите и в един щастлив ден, както си караш малката осичка, чуваш изтропване в предницата и след това странна тишина. Мотора станал на салата...
  • #3
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Белата златка ( преди 7 години )
    2 годин ще изкара ли двигателят????
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    Съгласен съм - отзад е кошмарна заигравка с безмислени дизайнерски упражнения. Иначе колата е страхотна осичка!
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Какви са тези стоповееееее..все едно GLA..предищните стопове бяха много по добре!!!!!