IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG е готов с конкурент на Panamera

Новият модел на германците ще получи V8 мотор с 600 к.с.

Mercedes-AMG е готов с конкурент на Panamera

Компанията Mercedes-AMG ще представи на предстоящото автомобилно изложение в Женева напълно нов седан. Както съобщава изданието Autocar, прототипът GT4 е подготвен в чест на 50-годишнината на AMG и показва как ще изглежда бъдещ сериен автомобил на марката, готвен за конкурент на Porsche Panamera.

Mercedes-AMG е готов с конкурент на Panamera

В основата на Mercedes-AMG GT4 е модулната платформа MRA, която може да се използва за автомобили както със задно предаване, така и със задвижване на четирите колела. В конструкцията на седана ще бъдат използвани най-вече алуминий и високоякостна стомана, което ще помогне за постигане на по-ниско тегло.

Заедно с автомобила ще дебтира и обновена версия на 4,0-литровия V8 мотор на AMG с две високопроизводителни турбини, разположени в блока на двигателя. Агрегатът ще се предлага в два варианта, като по-мощният ще развива над 600 к.с. На по-късен етап ще излезе и модификация с V6 с турбо.

Новият модел също така ще бъде оборудват със системата за задвижване на четирите колела от модела Mercedes-AMG E 63, при която цялата тяга ще може да се прехвърля върху задната ос. Това става при избиране на дрифт-режим на управляващата електроника.

Снимка: Autocar
 

0 от 500