IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG е готов с конкурент на Panamera

Новият модел на германците ще получи V8 мотор с 600 к.с.

Mercedes-AMG е готов с конкурент на Panamera

Компанията Mercedes-AMG ще представи на предстоящото автомобилно изложение в Женева напълно нов седан. Както съобщава изданието Autocar, прототипът GT4 е подготвен в чест на 50-годишнината на AMG и показва как ще изглежда бъдещ сериен автомобил на марката, готвен за конкурент на Porsche Panamera.

Mercedes-AMG е готов с конкурент на Panamera

В основата на Mercedes-AMG GT4 е модулната платформа MRA, която може да се използва за автомобили както със задно предаване, така и със задвижване на четирите колела. В конструкцията на седана ще бъдат използвани най-вече алуминий и високоякостна стомана, което ще помогне за постигане на по-ниско тегло.

Заедно с автомобила ще дебтира и обновена версия на 4,0-литровия V8 мотор на AMG с две високопроизводителни турбини, разположени в блока на двигателя. Агрегатът ще се предлага в два варианта, като по-мощният ще развива над 600 к.с. На по-късен етап ще излезе и модификация с V6 с турбо.

Новият модел също така ще бъде оборудват със системата за задвижване на четирите колела от модела Mercedes-AMG E 63, при която цялата тяга ще може да се прехвърля върху задната ос. Това става при избиране на дрифт-режим на управляващата електроника.

Снимка: Autocar
 

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Тошко ( преди 7 години )
    А така, също толкова грозен и грив :)))) .. сега очаквам да изкарат конглокент на Дачия и Лада :)))) ще се насе.ра от смях с тея некадърници :))) Това Мерцедесет е най-смешната фирма на света!!!!!!
  • #10
    5 rate up comment 3 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 7 години )
    Скицата е направена от AUTOCAR. Вижда се на прозореца на предната врата ! Това НЕ е официално изображение от Мерцедес. А ми стана интересно сега, ако това е "конкyрент" на Панамера, ЦЛС тогава какво е ??? Или по-точно Панамера е конкyрент на ЦЛС, тъй като Мерцедес първи създадоха класа "купе с четири врати". :)
  • #9
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    Добре де, 2017-та сме. Какъв пак е тоя бензинов мотор с 1234-турбини, бе?! Онзи ден Тесла с модела Р100D направи 0-100км/ч за 2.23сек. Слабо, Мерцедес.
  • #8
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Ганчовец ( преди 7 години )
    Супер е! Новите модели ми харесват, но тъй като не им помня инсигните, за по-лесно ще им ввикам X6-цата на Мерцедес, а сега вече и Панамерата на Мерцедес
  • #7
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Жълтите са светлинни години с какво краденето на технологии :Д Качеството е мит в днешно време няма такова нещо
  • #6
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Да ( преди 7 години )
    И немците започнаха да боксуват!Mercedes-AMG, отпред е Мерцедес, отзад е Порше!
  • #5
    5 rate up comment 6 rate down comment
    112 ( преди 7 години )
    Повече хваща окото от Панамерата.
  • #4
    3 rate up comment 13 rate down comment
    До долния ( преди 7 години )
    А надеждност кога ще вкарат че то най-важното не могат да свършат. Жълтите са светлинни години напред.
  • #3
    21 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това са автомобили с качество и дизайн непостижим за жълтите щайги!
  • #2
    3 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ей тва вурстовете за пореден път доказват, че са оперирани от естетика. Тези талиги само някой турбо-селянин може да ги харесва. Имаме си един тук във форума, но му миришат чорапите и поради тази причина кара стар и раздрънкан Пасатор.