IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обвиниха Porsche в укриване на данни за катастрофи

Дъщерята на загиналата кинозвезда Пол Уокър извади документи за измамата

Обвиниха Porsche в укриване на данни за катастрофи

Адвокатът на Мидоу Уокър - дъщеря на загиналия в катастрофа актьор Пол Уокър, обвини Porsche в укриване на данни за стотици инциденти със суперколата Carrera GT. Именно возейки се в такъв автомобил, управляван от негов приятел, холивудската звезда намери смъртта си през 2013 г.

Обвиниха Porsche в укриване на данни за катастрофи с негов модел

Пред изданието The Drive адвокатът Джефри Милъм твърди, че сътрудниците на германския производител са знаели за множество катастрофи с разбити Carrera GT и дори са се шегували помежду си. В Porsche са били наясно, че проблемът е в работата на системата за стабилизация, но не са предупредили собствениците и не са организирали сервизна акция, за да не очернят имиджа на компанията.

Юристът допълва, че в Porsche са водили статистика на инцидентите. Милъм разполага с доказателство за твърденията си - това е писмо от 2006 г., в което инженер от германската компания съобщава за повече от 200 разбити Carrera GT от общо продадени 1280 бройки от модела. Във фирмата-производител на спортни коли обаче обърнали работата на майтап, като се пошегували, че собствениците на останалите коли трябва да бъдат доволни, тъй като техните машини стават по-редки и съответно по-скъпи.

Обвиниха Porsche в укриване на данни за катастрофи с негов модел

Дъщерята на Пол Уокър още през 2015 г. заведе дело срещу Porsche. В иска си тя твърди, че компанията не е подготвила автомобила, с който загина нейният баща, по необходимите изисквания за безопасност.

Снимки: Porsche

Тагове: porsche carrera gt
0 от 500