IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обвиниха Porsche в укриване на данни за катастрофи

Дъщерята на загиналата кинозвезда Пол Уокър извади документи за измамата

Обвиниха Porsche в укриване на данни за катастрофи

Адвокатът на Мидоу Уокър - дъщеря на загиналия в катастрофа актьор Пол Уокър, обвини Porsche в укриване на данни за стотици инциденти със суперколата Carrera GT. Именно возейки се в такъв автомобил, управляван от негов приятел, холивудската звезда намери смъртта си през 2013 г.

Обвиниха Porsche в укриване на данни за катастрофи с негов модел

Пред изданието The Drive адвокатът Джефри Милъм твърди, че сътрудниците на германския производител са знаели за множество катастрофи с разбити Carrera GT и дори са се шегували помежду си. В Porsche са били наясно, че проблемът е в работата на системата за стабилизация, но не са предупредили собствениците и не са организирали сервизна акция, за да не очернят имиджа на компанията.

Юристът допълва, че в Porsche са водили статистика на инцидентите. Милъм разполага с доказателство за твърденията си - това е писмо от 2006 г., в което инженер от германската компания съобщава за повече от 200 разбити Carrera GT от общо продадени 1280 бройки от модела. Във фирмата-производител на спортни коли обаче обърнали работата на майтап, като се пошегували, че собствениците на останалите коли трябва да бъдат доволни, тъй като техните машини стават по-редки и съответно по-скъпи.

Обвиниха Porsche в укриване на данни за катастрофи с негов модел

Дъщерята на Пол Уокър още през 2015 г. заведе дело срещу Porsche. В иска си тя твърди, че компанията не е подготвила автомобила, с който загина нейният баща, по необходимите изисквания за безопасност.

Снимки: Porsche

Тагове: porsche carrera gt
0 от 500
  • #12
    5 rate up comment 8 rate down comment
    trb ( преди 7 години )
    Нека съм измамен с едно 991 Turbo S...пък ти си джафкай по форумите :)
  • #11
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Щом за смъртта на известна обществена личност успяват да прикрият истината си представете колко обикновени хора са затрили тези фашаги от ВАГ без някой да разбере.Измамите им се оказват много по-големи и страшни,отколкото сме си представяли...
  • #10
    16 rate up comment 7 rate down comment
    инспектор Дюдю ( преди 7 години )
    Все едно в разследване на убийство да поканят да участва убиеца. Та нещата ги замазаха много яко тогава. Първоначалните факти и улики, които съобщиха през следващите дни ги промениха тотално и казаха, че всичко било заради високата скорост. Е да де, ама липсата на спирачен път и изтичането на гориво при катастрофа са грешка на производителя, а не на шофьора. пРИ ТОВА НЕ Е ЕДНИСТВЕН СЛУЧАЙ, А ИМА МНОГО ДРУГИ ПОДОБНИ И ОТ тРОШЕ СА ГИ ЗНАЕЛИ МНОГО ДОБРЕ ТЕЗИ НЕЩА.Закривайте мошеническата фирма ВАГ
  • #9
    21 rate up comment 7 rate down comment
    инспектор Дюдю ( преди 7 години )
    На които паметта не е къса и помнят (за ВАГинисти не се отнася) знаят, че първата информация на полицията беше, че спирачките на Поршето на Пол са отказали, защото не беше открит никакъв спирачен път. Излезе инфо, че точно този модел на Троше има проблем със спирачките и с горивната система. На следващия ден беше обявено, че в разследването ще участват представители на Троше. Веднага след, като го обявиха казах, че ще се потулят нещата. Няма начин да участва в разследване виновната компания!
  • #8
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Ауто билд за 2 лева ( преди 7 години )
    Катастрофата с Пол е със скорост не повече от 110 км/ч.За коли от тази класа това е равносилно да се утрепеш със ЗАЗ-ка с 40 км/ч с колани и възглавници(суперкола, за която се знаело че дава повече жертви,благодарение на печката в колата).Срам е, защото след катастрофата Пол бе жив и се опитваше да се измъкне от "горелката".Скоро някои ще се шегуват, че няма фирма,която да наеме неопърлен инженер на този "бранд".
  • #7
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Азер Гъзаев ( преди 7 години )
    Най после доживяхме ..знаем и модела и убийствата ама с пари германците питулват всичко..Кат и да е...дано ги осъдят реално
  • #6
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Х'американци ( преди 7 години )
    Chибaни х'американци!
  • #5
    20 rate up comment 11 rate down comment
    36 ( преди 7 години )
    За хАмериканците съденето е любимият спорт!! Само, че тука нещо са се объркали... от лакомия, естественно!!
  • #4
    24 rate up comment 17 rate down comment
    ;) ( преди 7 години )
    Немски мошеници.
  • #3
    17 rate up comment 30 rate down comment
    VW ( преди 7 години )
    Porsche е най добрата и доказала се спортна марка автомобили.