IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota продаде 10-милионния си хибрид

За 20 години технологията е спестила към 21.5 милиона тона бензин, пресмятат японците

Toyota продаде 10-милионния си хибрид

Продажбите на хибридни автомобили с марката Toyota вече са надхвърлили 10 милиона, съобщи компанията. Границата е била премината някъде след новогодишните празници, а към 31 януари продадените хибриди вече са 10 048 500.

Toyota продаде 10-милионния хибрид

Prius, който се появи на пазара в края на 1997 година, бе първият сериен хибриден автомобил в света. В първата година на производството си той се продаде в едва 300 бройки, само на японския пазар. През миналата година от хибридната гама на Toyota са продадени 1.406 милиона автомобила (включително и от марката Lexus), почти половината от които - в Япония.

“Когато представихме Prius, никой нямаше представа какво е това хибрид. Тези, които го караха, бяха наричани технологични маниаци или по други начини. Днес, благодарение на тези хора, които дадоха шанс на Prius, хибридните автомобили имат все по-нарастваща популярност, яхнали са вълната на успеха и смело вървят към установяването им като стандартна технология“, заяви Такеши Учимаяда, председател на директорския борд на Toyota.

По изчисления на компанията пласираните от нея хибридни автомобили са спестили около 77 милиона тона парникови емисии и към 21.5 млн. тона бензин.
 

Тагове: toyota prius lexus
0 от 500
  • #8
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Опа,мозък.. :)Не се приема мнение за меродавно от човек който не е шофьор най малкото.Аз пък се чудя как такива като теб могат да приемат мнение на явно незапознат.Типично толерастко мислене..А наричайки ВАГ нискотехнологични просто показва колко ти е багажа в куфалника.Вярно е, докато има глупави хора ще има и такива които са над тях.Бягай да дочиташ,че май имаш нужда.
  • #7
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    :) За да питам , то си личи.. е нама какво да обяснявам,приемаме че мнението ти е от незнание което го приемаме за нормално.
  • #6
    20 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    до:Ти последния на колко си години, :)====================================В случая едва ли има някакво значение, кой на колко години е. Истината си остава истина независимо от това от кого е изречена. Или може би за теб истината е истина, когато е изречена от човека на определена възраст?Не се учудвам. Типично ВАГ-инално мислене! Нормално е за индивиди, като теб да са фенове на нискотехнологичните немски кошници. Докато има глупави хора ще има и немски фенове!Факт!
  • #5
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    HA 14
  • #4
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ти последния на колко си години, :)
  • #3
    25 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Добре, че са Тойота!Ако разчитахме на немските инженери, щяхме да сме си все още на нафтови печки.Браво на японците, които диктуват бъдещето! Виждате ли каква пропаст има между японци и германци. Все едно са от различни планети. Едните развиват и внедряват нови екологични автомобили, а другите се мъчат да ни убедят, че от дизела по-добро нЕма. Едните са отдавна в бъдещето, а другите си стоят на едно място и правят пропаганда, че са по-по-най. В лъжите наистина нямат стигане германчетата.
  • #2
    23 rate up comment 4 rate down comment
    d ( преди 7 години )
    Много се възхищавам на Toyota и начина им на екологично мислене. Сега те пак диктуват бъдещето при автомобилите със създаването на първия водороден автомобил в света - Toyota Mirai.
  • #1
    25 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Решил съм следващата ми кола да е хибрид, и понеже имам нужда да е комби ( или ван ), та се заглеждам по Аурис Спортстурър и повечко по Приус +. Всъщност Приус + е точния модел за мен.