IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota продаде 10-милионния си хибрид

За 20 години технологията е спестила към 21.5 милиона тона бензин, пресмятат японците

Toyota продаде 10-милионния си хибрид

Продажбите на хибридни автомобили с марката Toyota вече са надхвърлили 10 милиона, съобщи компанията. Границата е била премината някъде след новогодишните празници, а към 31 януари продадените хибриди вече са 10 048 500.

Toyota продаде 10-милионния хибрид

Prius, който се появи на пазара в края на 1997 година, бе първият сериен хибриден автомобил в света. В първата година на производството си той се продаде в едва 300 бройки, само на японския пазар. През миналата година от хибридната гама на Toyota са продадени 1.406 милиона автомобила (включително и от марката Lexus), почти половината от които - в Япония.

“Когато представихме Prius, никой нямаше представа какво е това хибрид. Тези, които го караха, бяха наричани технологични маниаци или по други начини. Днес, благодарение на тези хора, които дадоха шанс на Prius, хибридните автомобили имат все по-нарастваща популярност, яхнали са вълната на успеха и смело вървят към установяването им като стандартна технология“, заяви Такеши Учимаяда, председател на директорския борд на Toyota.

По изчисления на компанията пласираните от нея хибридни автомобили са спестили около 77 милиона тона парникови емисии и към 21.5 млн. тона бензин.
 

Тагове: toyota prius lexus
0 от 500
  • #18
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Aнонимен ( преди 7 години )
    На този питащия отдолу, те ти па зяпай какво е повдигач https://***.youtube.com/watch?v=lorANZ1Tptw, тоя отгоре,..карам бе умнико, и немско карам и японско карам, за твой ужас си ги и ремонтирам. Мизерен си ти с двете леви ръце и лява кратуна.Седни па чети ,белким нещо влезе в тая кратуна.
  • #17
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    "..пропагандните статии на VW, дето са тръгнали да ни учат на плъг ин хибриди уж.."Така е колега, евтините пропагандни партенки на ВАГ си личат отдалече. амо глуповатите фенчета им е връзват. Апропо, Тойота сигурно е продала х10 плъгин Приуса..
  • #16
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ей тия ла*на заключват пропагандните статии на VW, дето са тръгнали да ни учат на плъг ин хибриди уж. Та те ги отрекога преди няколко години сега ги представят едва ли не, като тяхна идея и развитие от последните години. Много очивидна платена реклама поднесена по гнусен и пошъл начин от ауто-коме-диантите. VW са толкова мизерна марка, че прибягват до всякакви методи за промиване на мозъците с цялата си наглост след дизелгейт.Закривай!А в тази статия се вижда, кой наложи хибридите- ТОЙОТА!
  • #15
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    форумната *** пак глупости дращи.как не му омръзна незнам.вместо да коментира статията започва да се заяжда и да се прави на интересен.ама то какво ли да коментира като му е толкова акъла селски.дежурните му изцепки са годините,книжката и кой каква кола.задължително се навира под всяка статия на тойота и започва яко тролене.нещастна вагенска душица с много психични отклонения.интересното е когато го притиснат как започва да се прави на дриги и че уж не карал вагонетки а други коли.
  • #14
    10 rate up comment 2 rate down comment
    d ( преди 7 години )
    Според мен, от харесването на коментарите става много ясно на кой мнението е по-добро. Все пак всеки има право да подкрепя това което харесва и което за него е хубаво.Много се възхищавам на начина на мислене на колегата който е на 14 г. Браво!
  • #13
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    какво означава хидравличен повдигач?
  • #12
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Звездичките означават ***, :) А истината е въпрос на гледна точка.Истината не е Койота,***.
  • #11
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ***, тактично отказах да коментирам чуто мнение от човек който дори не е шофьор,Ти ако вземаш мнението на дете, по глобални въпроси си е твой проблем.А кое е *** се вижда по продажбите мухахаха..айде да ти задам един въпрос понеже се пишеш разбирач. Модел на Митсубиши 2008-***,в който няма хидравлични повдигачи а механизъм на газоразпредление като на Жигула.Ха сега направи справка ВАГ откога ползва хидравлични п-и.Апропо а ти познаваш ли го ?или и на 14 не е ;).
  • #10
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Хм! ( преди 7 години )
    Нищо не ме кефи в Тойота, обаче японците са пичове! Браво!
  • #9
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ВАГи,колко пъти да ти казвам да не гледаш на китайски боб. Не познаваш с него. той е, като колите на любимата ти марка, т.е. пълен б0клОк! Какъвто си и ти, между другото.Значи истината зависи от възраста на човека и от това дали има книжка.Типичното ВАГенско мислене. Хайде пробвай с нещо друго! Може и да успееш да разсмееш публиката повече, отколкото досега.