IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Без комби версия на Alfa Romeo Giulia

SUV-моделът Stelvio ще поеме тази роля

Без комби версия на Alfa Romeo Giulia

Новият модел на Alfa Romeo – Giulia ще има версия купе, но не и комби вариант. Това потвърди шефът на производството на италианската марка Алфредо Алтавила пред списание Car.

Без комби версия на Alfa Romeo Giulia

„Решихме, че няма нужда от версията Giulia Sportwagon – обясни Алтавила. – Причината е, че който иска комби може да се насочи към SUV модела ни Stelvio, който ще му предложи много повече от едно комби. Stelvio ще е интересен дори за хора, които иначе не се интересуват от SUV модели.”

Всичко това е част от офанзивата за съживяване на Alfa Romeo, която беше лансирана през лятото на 2015 г. от големия шеф на FCA Серджо Маркионе. Планът предвижда 5 млрд. евро инвестиции и лансирането на осем нови модела до 2018 г.

Без комби версия на Alfa Romeo Giulia

Първоначалните планове бяха производството на марката да нарасне четири пъти и да стигне 400 000 бройки годишно. Но през януари 2016 г. производствените планове и тези за лансирането на нови модели бяха ревизирани, като срокът беше удължен до 2020 г.  Причина за това стана забавеният растеж на пазара в Китай, който е най-големият за Alfa с 80 000 коли годишно.

Снимки: Alfa Romeo

0 от 500