IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Без комби версия на Alfa Romeo Giulia

SUV-моделът Stelvio ще поеме тази роля

Без комби версия на Alfa Romeo Giulia

Новият модел на Alfa Romeo – Giulia ще има версия купе, но не и комби вариант. Това потвърди шефът на производството на италианската марка Алфредо Алтавила пред списание Car.

Без комби версия на Alfa Romeo Giulia

„Решихме, че няма нужда от версията Giulia Sportwagon – обясни Алтавила. – Причината е, че който иска комби може да се насочи към SUV модела ни Stelvio, който ще му предложи много повече от едно комби. Stelvio ще е интересен дори за хора, които иначе не се интересуват от SUV модели.”

Всичко това е част от офанзивата за съживяване на Alfa Romeo, която беше лансирана през лятото на 2015 г. от големия шеф на FCA Серджо Маркионе. Планът предвижда 5 млрд. евро инвестиции и лансирането на осем нови модела до 2018 г.

Без комби версия на Alfa Romeo Giulia

Първоначалните планове бяха производството на марката да нарасне четири пъти и да стигне 400 000 бройки годишно. Но през януари 2016 г. производствените планове и тези за лансирането на нови модели бяха ревизирани, като срокът беше удължен до 2020 г.  Причина за това стана забавеният растеж на пазара в Китай, който е най-големият за Alfa с 80 000 коли годишно.

Снимки: Alfa Romeo

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 7 rate down comment
    Aнонимен ( преди 7 години )
    Откога пък Алфа се качи в сегмента на БМВ,това е просто несериозно.Това ,че цените станаха като на БМВ е по скоро признак на лудост на неккой меринджей.За да изглъзне алфа изобщо,трябва да се купува..за да се купува, трабва оферта,трабва и качествена сглобка.Трябва да излезне и теста за 100 па и за 200 к км.ако не се разбрица и потроши или ръждяса на 200,може и нещо да стане.Не и на тези цифри.То едно Мазерати е 80 000 еуро..егати безбожниците.
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    1234 ( преди 7 години )
    Доста вода ще изтече докато се съживи Алфа ромео , камоли Ланча. А новината ,че няма да има комби въобще не е добра, не може да си конКуРенция на никого с модел и половина. Ако ще да продаваш като топъл хляб ти просто не можеш да отговорип на търсенето.
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тия *** от АИ са просто уникални!Кой ще даде над 80000лв. тук , като може да я купи същата кола в Италия за около 30000евра.от който и да е местен дилър.
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Д ( преди 7 години )
    Цените почват от близо 70000 лева без ДДС. QV беше 150 000 базова цена. Доставката на нов автомобил по поръчка отнема около 4 месеца.
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Roccat ( преди 7 години )
    Колега, на каква цена беше обявена на българското представяне?
  • #6
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Д ( преди 7 години )
    Днес ходих да гледам Алфа-та в Ауто Италия. Правят представяния на модела пред ограничен брой хора и скоро ще може да се прави тест-драйв. Колата е един път. Интериорите са страхотни, визията е безспорно най-добрата при автомобилите от тоя клас. Желая успех!
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Най-красивото сегашно бмв е 4 серия
  • #4
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Whatever ( преди 7 години )
    BMW не са убили дизайна си, напротив - повечето нови модели са доста красиви, но това е субективно разбира се. Но виждайки, че имаш Е60 - за него съм съгласен, Крис Бенгъл не случайно беше уволнен и изгонен - именно заради Е60 и 7-цата, които направи. Новото М4, 3-ката, 5-цата и дори 7-цата (първата от много години насам, която ми харесва) са чудесно изглеждащи.А при Алфа и италианските коли проблемът никога не е бил в инженерите, а в сглобката и качеството на детайлите, които вграждат.
  • #3
    18 rate up comment 3 rate down comment
    bmw e60 ( преди 7 години )
    Много ми харесва. Ако ги направят надежни съм готов да сменя марката. БМВ убиха дейзаина на колите си и вече не радват.
  • #2
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    В случая Алфа Ромео още не е съживена, трябва да тръгнат продажбите и да има стабилен приход за да може да се самоиздържа и развива като компания без да смуче пари от Фиат! Чак тогава може да се мисли за съживяване на Ланчия! Макар, че се съмнявам дори да се опитат да съживят Ланчия, по скоро изцяло ще я закрият, сега продават само 1 модел, само в Италия!