IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето я новата лимузина на Путин

Създателите на "Кортеж" подадоха патентна заявка за седан и кросоувър

Ето я новата лимузина на Путин

Научно-изследователският автомобилен институт (НАМИ) е подал заявка за патент на дизайна на автомобилите от проекта „Кортеж”, които са предназначени за първите лица в Русия. Вече е ясно как ще изглеждат два от тях – представителен седан и кросоувър.

Разкриха част от новите автомобили за руския елит

Изображенията на двата автомобила бяха публикувани на интерент-сайта на руската Федерелна патентна служба. Технически детайли за моделите не се разкриват, като се съобщават единствено имената на инженерите и дизайнерите, които са работили по тях.

Разкриха част от новите автомобили за руския елит

Очаква се седанът да стане флагман на проекта, като той ще бъде предназначен за превозване най-вече на президента на Русия. По предварителни данни лимузината ще получи турбомотор с обем 6,0 литра, развиващ около 800 к.с. Двигателят е разработка на Porsche, като ще се комбинира с 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Разкриха част от новите автомобили за руския елит

Що се касае до кросоувъра, той ще бъде предназначен за превоз на охраната на държавния глава и така ще се движи винаги в близост да лимузината. Всички автомобили от проекта „Кортеж” ще се предлагат под марката Aurus, която представлява комбинация от Aurum (Злато) и Russia (Русия).

Разкриха част от новите автомобили за руския елит

Плановете предвиждат до края на 2017 г. да бъдат произведени 12 лимузини, а останалите коли – стандартни седани, кросоувъри и микробуси, да бъдат готови през началато на 2018 г. В разработката на автомобилите участват повече от 130, като 50 са от чужбина. Сред тях са Haldex, Brembo, Valeo, Harman Connected Serviсes, Daniel Herz, U-shin, DNK TECH CO., LTD и др.

Снимки: Autonews

0 от 500