IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето я новата лимузина на Путин

Създателите на "Кортеж" подадоха патентна заявка за седан и кросоувър

Ето я новата лимузина на Путин

Научно-изследователският автомобилен институт (НАМИ) е подал заявка за патент на дизайна на автомобилите от проекта „Кортеж”, които са предназначени за първите лица в Русия. Вече е ясно как ще изглеждат два от тях – представителен седан и кросоувър.

Разкриха част от новите автомобили за руския елит

Изображенията на двата автомобила бяха публикувани на интерент-сайта на руската Федерелна патентна служба. Технически детайли за моделите не се разкриват, като се съобщават единствено имената на инженерите и дизайнерите, които са работили по тях.

Разкриха част от новите автомобили за руския елит

Очаква се седанът да стане флагман на проекта, като той ще бъде предназначен за превозване най-вече на президента на Русия. По предварителни данни лимузината ще получи турбомотор с обем 6,0 литра, развиващ около 800 к.с. Двигателят е разработка на Porsche, като ще се комбинира с 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Разкриха част от новите автомобили за руския елит

Що се касае до кросоувъра, той ще бъде предназначен за превоз на охраната на държавния глава и така ще се движи винаги в близост да лимузината. Всички автомобили от проекта „Кортеж” ще се предлагат под марката Aurus, която представлява комбинация от Aurum (Злато) и Russia (Русия).

Разкриха част от новите автомобили за руския елит

Плановете предвиждат до края на 2017 г. да бъдат произведени 12 лимузини, а останалите коли – стандартни седани, кросоувъри и микробуси, да бъдат готови през началато на 2018 г. В разработката на автомобилите участват повече от 130, като 50 са от чужбина. Сред тях са Haldex, Brembo, Valeo, Harman Connected Serviсes, Daniel Herz, U-shin, DNK TECH CO., LTD и др.

Снимки: Autonews

0 от 500
  • #15
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Типично в руски стил... едното е Ролс, другото ХС90. Дръжките на вратите са си техни, обаче.
  • #14
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    това е кръстоска м-у Бентли и Лада 7-ица .Немците не изстрелват ракети в космоса и не правят атомни подводници и реактори порати ограничения наложени им след втората световна война (все още в сила) . Иначе първият изкуствен обект в космоса е изстрелян с немска ракета
  • #13
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Къде видяхте Ролс Ройс? Това е 1:1 копие, особенно отстрани ама 1:1 Bentley Mulsanne. Така, че изобщо може да не е краден дизайна, щом като двигателя е разработка на Порше, може от ФВ да са им дали разрешение да ползват дизайна на Bentley Mulsanne.
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    doktors ( преди 7 години )
    "конглокенцията" извинявам се за грешката
  • #11
    7 rate up comment 0 rate down comment
    doktors ( преди 7 години )
    Ми то и в проекта "Кортеж" са наляти доста пари,ама като гледам има краден дизайн от накои коли на "конглокенцията".А и един двигател да не могат да направят сами!?Имат ресурсите - нямат читави АВТОМОБИЛНИ инженери.
  • #10
    3 rate up comment 6 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 7 години )
    Обърнете внимание на КАМАЗ какво прави в Дакар и какви са им най-новите камиони. Говоря за влекачи от типа на СКАНИА и Мерцедес Актрос. Вижте новите цивилни камиони на УРАЛ и новите модели на ГАЗ. ГАЗ вече пуснаха градски автобуси които са хибридни на метан. Мислите ли на истина, че ако се възроди Москвич да речем и се налеят пари, няма да станат на истина добри автомобили ? Ще вземат европейци/японци за инженери ако трябва, както правят др. марки и готово. Дали ще стане...
  • #9
    1 rate up comment 7 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 7 години )
    Пичове, някой от вас замислял ли се е, щом руснаците могат да правят космически кораби, самолети, ядрени подводници, ракети и т.н. дали няма да могат да правят и коли, ако си го поставят за цел ? Те и германците при колите предлагат "от пиле мляко" дето се казва, ама космически кораби нямат, нито ядрени реактори които да са конглокентни на някой, нито пък самолети, или танкове които да са по-добри от руските да речем. Не са си го поставили за фикс-идея, не са го направили.
  • #8
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Пич ( преди 7 години )
    ОООО....мъка, мъка!Май вече и една ютия сами не могат да направят!
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Хаха шяли да патентоват.... :D :D :Dдо Рашка - Как къде е класичето, "проектира' коли на пейнт :)))))))
  • #6
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Руски дизайн? ( преди 7 години )
    Дизайнът като на Ролс-Ройс,името като на Тойота Аурис и с почти същия произход ... Е кое са патентовали? Дръжките, които се откачат и остават в ръката на Путин?