IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрата инвестиция? Вместо злато, пробвайте с Porsche 911 R

Само за няколко години тази кола ще удвои парите ви, прогнозира гуруто Макийл Хагърти

Най-добрата инвестиция? Вместо злато, пробвайте с Porsche 911 R

Porsche 911 R е автомобилът, който ще ви донесе милиони в бъдеще, стига сега да разполагате с достатъчно пари, за да си го купите. Лесната на пръв поглед прогноза е дело на Макийл Хагърти, който е главен изпълнителен директор на Hagerty Insurance – една от най-важните компании на пазара за класически автомобили в САЩ.

Porsche, което ще ви донесе милиони

Хагърти, който от известно време управлява семейния бизнес, нашумя доста рано, след като публикува записките си по възстановяването на Porsche 911S - проект, коойто бе стартирал едва 13-годишен.

Сега Хагърти е уверен, че един 911 R от последното поколение на модела (на снимката), дебютирало миналата година, е най-добрата инвестиция, която може да се направи в сегмента на спортните автомобили. И доводите му са повече от сериозни – 911 R е автомобил за най-верните почитатели на Porsche, спортният автомобил е с механична трансмисия, лишен е от глезотии като климатик и задни седалки и е оцветен така, че да отдаде почит на първия 911 R от 1967 година, от който са произведени едва 20 бройки.

Porsche, което ще ви донесе милиони

Сега цената на първото поколение 911 R върви упорито към 1,5 милиона долара, а през миналата година имаше сделки на ниво 1,3 милиона долара. Хагърти е уверен, че ако сега инвестирате 600 000 долара в новия 911 R, то след няколко години (и внимателни грижи) автомобилът ще ви донесе доста над 1 милион долара. И не се подвеждайте, че продажната му цена при дилърите на Porsche е 185 000 долара - всички коли са отдавна поръчани.

Тагове: porsche porsche 911r
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Може , но само ако го продадеш на части!Иначе глокника не струва и половината от парите си!
  • #2
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сравняваш Сивик с Порше ли. Всичко е според джоба. Ако ти си голям паралия вземи си 911R от статията и както пише парите ти може поне да се удвоят. Ама се съмнявам, че имаш пари дори и за нов Сивик.
  • #1
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    глупостивзе ми си една хонда цивик потопи я в масло да не корозира след 10 години няма да има живи събратя и ще е безценна