IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Juke сменя дизела с хибрид

Компактният кросоувър ще бъде обновен още през тази година

Nissan Juke сменя дизела с хибрид

Компанията Nissan се готви да обнови компактния си кросоувър Juke още през 2017 г. Това съобщава изданието Car&Driver, според което автомобилът ще бъде показан по време на изожението в Токио в края на октомври.

Nissan Juke сменя дизела с хибрид

Основната новост при Juke ще стане появята на хибриден силов агрегат. Той ще бъде поставен на версията Juke E-Power, която ще получи 3-цилиндров бензинов двигател с обем 1,2 литра. Неговата основна задача ще бъде за зарежда електромотора.

Хибридната модификация няма да може да се зарежда от електропреносната мрежа. Тя ще поучи и нов тип батерии, които ще бъдат 20 пъти по-малки като размери от тези на Nissan Leaf. Така те ще могат са поставят под предните седалки, без да намаляват пространството в салона.

Модификацията Nissan Juke E-Power ще се превърне в основна за следващата генерация на модела, което ще бъде готова през 2020 г. Тя ще измести дизеловия вариант, който вече няма да се предлага за кросоувъра. Бензиновият вариант ще бъде запазен.

Nissan Juke сменя дизела с хибрид

Следващият Juke ще има и далеч по-агресивен външен вид, като до голяма степен ще повтаря дизайна на концерта Gripz (на снимката). Автомобилът ще получи нова мултимедийна система, светодиодна оптика и система за безпилотно управление ProPILOT.

Новият Juke ще се предлага както с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. Базовата версия на модела ще стартира на цени от 20 000 щатски долара.

Снимка: Nissan
 

Тагове: nissan juke nissan gripz
0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 8 rate down comment
    loko ( преди 7 години )
    Това ще е френски хибрид. Нисан са умрели от всякъде. Не виждате ли, че колите им стават с все повече френски агрегати, но френските нямат нищо от Нисан. Не само дизелите, но вече и бензиновите им двигатели са от гамата на Рено. Така, че Нисан ли? Не, благодаря!
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Дано да е евтин, защото хибридите на пазара ни в момета са на зашеметяващи цени. Приус минава 60 000 лв., а Hyundai Ionoq e 47 000 лв. И двата по вътрешно пространство са в категорията на Голф. А това е скъпо. Да не говорим, че по икономичност в С-сегмента трудно ще се мерят с дизеловите версии.