IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Juke сменя дизела с хибрид

Компактният кросоувър ще бъде обновен още през тази година

Nissan Juke сменя дизела с хибрид

Компанията Nissan се готви да обнови компактния си кросоувър Juke още през 2017 г. Това съобщава изданието Car&Driver, според което автомобилът ще бъде показан по време на изожението в Токио в края на октомври.

Nissan Juke сменя дизела с хибрид

Основната новост при Juke ще стане появята на хибриден силов агрегат. Той ще бъде поставен на версията Juke E-Power, която ще получи 3-цилиндров бензинов двигател с обем 1,2 литра. Неговата основна задача ще бъде за зарежда електромотора.

Хибридната модификация няма да може да се зарежда от електропреносната мрежа. Тя ще поучи и нов тип батерии, които ще бъдат 20 пъти по-малки като размери от тези на Nissan Leaf. Така те ще могат са поставят под предните седалки, без да намаляват пространството в салона.

Модификацията Nissan Juke E-Power ще се превърне в основна за следващата генерация на модела, което ще бъде готова през 2020 г. Тя ще измести дизеловия вариант, който вече няма да се предлага за кросоувъра. Бензиновият вариант ще бъде запазен.

Nissan Juke сменя дизела с хибрид

Следващият Juke ще има и далеч по-агресивен външен вид, като до голяма степен ще повтаря дизайна на концерта Gripz (на снимката). Автомобилът ще получи нова мултимедийна система, светодиодна оптика и система за безпилотно управление ProPILOT.

Новият Juke ще се предлага както с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. Базовата версия на модела ще стартира на цени от 20 000 щатски долара.

Снимка: Nissan
 

Тагове: nissan juke nissan gripz
0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    до първия анонименОправи си цените и размерите на колите,че хич не са верни нещата дето драскаш!Виж колко струва Аурис хибрид и ела да си говорим! После се запознай и с размерите на колите. Приус никога не е бил в един клас с Гоуф. Приус е един клас отгоре. Аурис е в класа на Гоуф.Колкото до хибрида на Нисан се надявам да е добър.Имам обаче малки съмнения защото нито споменават лазход,нито пък може да се зарежда от контакта.
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Джук реално е красив по своему. Отделно - висок, дигнат просвет, удобен. Идеален за жена-шофьор а и за града по-принцип. На цената на Голф си е за предпочитане. В Европа са доста популярни, явно има защо.
  • #10
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Много готин! ( преди 7 години )
    Задницата е уникална, но определено се забавиха с модела. Тойота C-HR е вече в продажба и никак не е зле.Колкото до разбирачите: Juke е бил създаден на шега, но се оказа много успешен откъм продажби заради дизайна. Странен е, но и симпатичен. Жените много го харесват, а и към тях е маркетиран. Малък градски СУВ. Цените са от 30 до към 40 и малко хилядите, колкото едно Поло. С разликата, че в ярък цвят Нисана е забележим от всички.Моделът е в продажба от 2011та, стига съдили стария дизайн.
  • #9
    1 rate up comment 4 rate down comment
    до смешника ( преди 7 години )
    Виж статията за най-продаваните SUV модели в света от миналата седмица. На първите три места са Toyota RAV-4, Honda HR-V, Hyundai Tucson. Измислиеният Juke го няма в десетката. Та това е "вървежния" Juke. Баста, левак!
  • #8
    3 rate up comment 7 rate down comment
    е47 ( преди 7 години )
    Добре, че са Рено, че и Нисан да се пишат в общия кюп с продажби. Защото Juke нищо не е разцепил, освен представа ни за грозотата. Радваха се, че има някакви продажби, защото очакваха да е провал.
  • #7
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Рено дали не се набутаха с този воденичен камък Нисан.И пак японскиа мениджмънт в действие.В Европа никакви модели от тези в САЩ, само някакви дребни щайги.Да ги закриват тия некадърници.Името да им се не чуе.От хубавите джипове нищо не остана Патрол-а го има в Русия, тука нишо,кочини,Каш-кавал...боза.. Да благодарим на японската далновидност ,че затъркаха всичко.
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    2втек ( преди 7 години )
    Дизайна определено е на кола от бъдещето. Предния Джуке не ми допадаше много, но тоя ме грабва.
  • #5
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Е, да. Ако стигне 50 000 лв. тази количка става безмислена. За тези пари наистина можеш да караш комфортна лимузина, а не една педя друсалка.
  • #4
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Че то ако ще е 50+ бона, по-добре да си купя дизелов модел в класа на Пасат/Мондео. Дори ще е автоматик DSG/DCT. Возия и комфорт,.. В този клас колите са с екстри като космически кораб. Пред тях Juke е като москвич пред голф, т.е. хибриден москвич пред голф.
  • #3
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ти колко мислиш, че ще струва този хибриден нисан? Дизеловата версия, която заместват, струва 43 000 - 46 000 лв. Бас ловя, че хибрида ще е по-скъп.