IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: Toyota сдаде първото място на VW

Японците не са номер 1 в света за пръв път от бедствието във Фукушима

Официално: Toyota сдаде първото място на VW

След четири години на върха като най-голям световен производител на автомобили, Toyota Motor отстъпи тази позиция на Volkswagen Group. Окончателното потвърждение дойде от публикуваните официални данни на японците за продажбите през 2016.

Официално: Toyota сдаде първото място на VW

През изминалата година Toyota e пласирала с 1.3% повече автомобили в сравнение с 2015, но общата им бройка от 10.2 милиона е с почти сто хиляди под тази на Volkswagen Group. В сметката се включват и дъщерните марки Daihatsu и Hino.

Toyota изпревари GM в края на миналото десетилетие след близо 80 години водачество на американците, и досега задържаше уверено първата позиция с мимолетно прекъсване през 2011, предизвикано от опустошителното земетресение в Япония и аварията във Фукушима.

Парадоксално е, че VW успя да постигне отдавна лелеяната цел за глобално лидерство тъкмо в годината след Дизелгейт - скандала, който според повечето анализатори бе породен тъкмо от амбицията на германците на всяка цена да станат номер 1.


 

Тагове: toyota volkswagen 2016
0 от 500
  • #32
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Цугцванг ( преди 7 години )
    За ВАГ миналата година немката преса след разледване установи че 30% от продажбите им в Германия са фиктивни - към предтавителства, които лед няколко месеца ги продават като коли на старо и на половин цена. Отделно, производтвото в Китай което е в джойнтвенчъри с минимум 50% китайско участие си го броят за 100% тяхно. Въобще, измамници от класа. Който иска да им е връзва на пропагандните партенки, ама то вече и такива не останаха.
  • #31
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ..... ( преди 7 години )
    Този модел...Toyota Camry...се сглобява в САЩ,Китай,Япония,Австралия,Тайланд,Русия,Виетнам...но не и в Турция.
  • #30
    1 rate up comment 1 rate down comment
    ..... ( преди 7 години )
    Това на снимката е Тoyota Camry...
  • #29
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Немска партенка ( преди 7 години )
    Тази новина много намирисва на немска партенка от онея най миризливите ала ВСВ. Ако може ЖАГиналчето да каже как стажа номера Тойота да е номер 1 по продажби за 2015 г. Да има прираст в продажбите, жагените да са номер 2 и да имат спад ж продажбите и в един момент първия да стане втори с прираст а вторият да стане първи с отрицателен прираст! Тея алабализми само швабетата ги могат. Царе са на лъжата и пропагандата.
  • #28
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 7 години )
    ВАГ продават толкова много коли самомот ината на и "патриотизма" на бюргера. Ама те напоследък не могат да се похвалят със здрав разум. Кризата с ислямонашествениците го доказва.
  • #27
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Агента ( преди 7 години )
    В близко бъдеще може да има и нов номер едно - Рено, Нисан, Митсубиши. 2016 Рено-Нисан имат 8513050 продажби и 6,2% ръст, най-голям от топ 10 производители. Ако добавим и 1033685 бройки на Митсубиши, които вече са 34% собственост на Нисан, скоро може да има промени в челото. А ако се има в предвид и развитието на електромобилите,където Рено, Нисан, Митсубиши имат много по силни позиции от Тойота и особено Фолксваген, ще става интересно много скоро.
  • #26
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не че нещо, ама тея в Китай все още Сенатор продават! Пък вие за хибридите им говорите, хи-хи-хи ;)
  • #25
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мммдаааа,германско качество с китайски части и талиги сглобени от Мюмюн, Хасан, Ахмед и Халил на поточните линии в Германистан. Това е вече германското качество.Всъщност качество и германия не бива да се употребяват в едно изречение, защото са оксиморон!Те германци не останаха в германистан, а той льольото за германско качество говори. То бива да си глуп0ват, но чак пък толкова не бива ВАГи!Ама ти щом си им фен на немците значи толкова ти е и акъла...
  • #24
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Те ( преди 7 години )
    даже и най-големите мазохисти разбраха, че карат жълти кашони сглобени до Капалъчарши! Няма как втори път да се минат с такава бангия и затова дават повече пари за Германското качество!
  • #23
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Къде се скри форумния ВАГинист? Опааа тук е, като гледам някои коментари.Какво дрънкаше годони наред това тАпо п***р4е? Помните ли? Да ви припомня:те и МакДоналдс продават най-много, но не са изискан ресторантИ сега какво стана? Не МакДоналдс, а дюнерджиите от Германистан правят най-много дюнери и все кофти. Може ли да се сравни един дюнер с изискан японски ресторант? Не, нали! Какво да говорим повече.Сега ВАГиналчето със сигурност е сменило плочата и друга песен ще запее...